Haber

STK’ların deprem bölgesinde yardım seferberliği sürüyor

Sivil toplum kuruluşları (STK), Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen bölgede yaraların sarılması için insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye Gönüllü Kuruluşlar Vakfı (TGTV), tüm üyelerini seferberlik için yardıma davet etti. Vakıf, 20 bin istekliyle deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Acil yardım çalışmaları kapsamında seferber olan 32 gönüllü kuruluş, 6.000 tır yardım malzemesi, 1.000 kişilik arama kurtarma ekipleri, 5.000 çadır ve karavan, 10 bin ısıtıcı, 500 iş makinesi, 1.000 lojistik araç, 50’den fazla aşevi, AFAD ve Kızılay ile uyum. ve mobil kiosk gönderdi.

Ahıska Türkleri hayatta kalanların yaralarını iyileştirmelerine yardım ediyor

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATUB), AFAD, Göç İdaresi Başkanlığı ve Kızılay acil yardım çalışmalarına başladı.

Başkan Ziyatdin Kassanov’un koordinasyonunda, birliğin sahadaki yardım çalışmalarının yanı sıra 8 ülkede bire bir ve nakdi yardım kampanyası sürüyor.

İlk gün Kızılay’a kan bağışı kampanyası yürüten birlik, bugüne kadar Hatay ve ilçesi Kırıkhan, Gaziantep ile Nizip ilçesi ve Adıyaman’a 14 yardım TIR’ı gönderdi. Hatay merkezde kurulan aşevinde günde 3 bin kişiye yemek dağıtılıyor.

Kazakistan, Gürcistan, Kırgızistan, Ukrayna, Rusya, Özbekistan, Azerbaycan ve ABD’de düzenlenen AFAD bağış kampanyalarına 400 bin dolardan fazla bağışta bulunan vakıf, bağışların makbuzlarını büyükelçiliklere teslim etti. Bu ülkelerde toplanan bağışlar Türkiye’nin diplomatik misyonlarına ulaştırılmaktadır.

Öte yandan, gönüllü Ahıska sağlık çalışanları DATUB’un Hatay, Gaziantep, Adıyaman ve Kırıkhan’daki yardım merkezlerinde afetzedelere hizmet veriyor.

Bülbülzade Vakfı’ndan deprem bölgesine 30 bin kişilik yemek

Bülbülzade Vakfı Afet Uyum Merkezi, acil durumlar ile ilgili süreçlerin takibi, ilgili noktalara uyumun sağlanması, sahada tespit edilen tüm sorunların başta AFAD ve Kızılay olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşılması ve depremzedelerin maddi ve manevi ihtiyaçları.

Vakıf çalışmalarını depremden etkilenen bölgelerde kurduğu koordinatörlükler, uyum merkezleri ve sahada çalışan 5.600’ü aşkın gönüllü ile yürütüyor.

Bölgeye 198 yardım TIR’ı ve 379 bin 900’den fazla yardım malzemesi gönderen vakıf, merkezinin mutfağında 30 bin kişi için hazırladığı yemeği gönüllülerle birlikte ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Ayrıca glutensiz besinlerle beslenmesi gereken çölyak hastalarına uygun öğünler verilmektedir.

Yenilebilir malzeme atıklarından üretilen kedi ve köpek mamaları hayvan barınaklarına ve talep edilen alanlara ulaştırılmaktadır.

Vakıf, beyin sarsıntısı geçirenler için “Kitabını ve Oyuncağını Benimle Paylaşır Mısın?”, “Kahvaltımı Yaptın”, “Powerbank Seferberliği”, “Acil Hijyen ve İç Giyim İhtiyaçları”, “İç Giyim ve İç Giyim Yardım Kampanyası” kampanyaları yürütüyor. ve “Kardeşinize Yemek Alın”. 6 kampanya yürütür. Afete Uyum Merkezi bünyesinde kurulan tıp kliniğinde, hafif fiziksel yaralanmalar, istekli hekimler tarafından muayene edilmektedir.

Ulusal işbirlikleri ile Sağlık Bakanlığı’na bir sağlık tırı bağışlayan vakıf, uluslararası kuruluşlarla yaptığı protokoller ve işbirlikleri ile 28 hekimi AFAD’ın çalışmalarına dahil etti.

Depremzedelere eczane ve acil tıp hizmeti

Felaketin ilk gününde beklenen Uluslararası İnsani Yardım Derneği 200 kişilik grubuyla deprem bölgesinde arama kurtarma çalışması yaptı.

Antakya Lisesi bahçesinde uyum merkezi kuran dernek, günlük ihtiyaçların karşılanması için seyyar tuvalet, 24 saat açık büfe, çay, kahve ve 3 öğün yemek gibi hizmetler verdi. Dernek doktor ve cerrahlarının gözetiminde depremzedelere eczane ve acil tıp hizmeti verildi.

Dernek, depo olarak kullandığı 250 metrekarelik çadırla birlikte jeneratörlerle bölgenin hidroforlu elektrik ve su ihtiyacını karşılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu