Haber

AK Parti Milletvekili Resul Kurt, çalışma hayatına ilişkin düzenlemeleri içeren tasarıyı sundu

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, “Yasa önerimizle çalışma hayatındaki sorunlu konuların yeniden düzenlenmesi, günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi, iş sağlığı ve güvenliği konusunda çağdaş önlemlerin alınması amaçlanıyor.” söz konusu.

Kurt, çalışma hayatına ilişkin düzenlemelerin yer aldığı İşsizlik Sigortası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Kurulu’nda sunum yaptı.

Yönetmelik maddeleri hakkında bilgi veren Kurt, teklifle birlikte ek istihdam sağlamak ve özel politikaya ihtiyaç duyan kadın, genç ve işsizlerin istihdamını desteklemek amacıyla 2011 yılından bu yana uygulanan teşvik uygulamasının da hayata geçirildiğini söyledi. Mesleki yeterlilik belgesine sahip olanlardan yılda ortalama 650 bin kişi yararlanıyor. Bunların yüzde 55’i kadın. Başvurunun 31 Aralık 2025 tarihine kadar devam ettirilmesi ve 31 Aralık 2026 tarihine kadar uzatılması konusunda Cumhurbaşkanına yetki verilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Kurt, özel daire patronlarına SGK prim patron payının tamamı oranında destek sağlandığını, taban fiyat desteğinin 2016 yılından bu yana verildiğini belirterek, desteğin yıllık maliyetinin yaklaşık 56,5 milyar lira olacağını iddia etti. lira.

AK Partili Kurt, uygulamanın finansmanının İşsizlik Sigortası Fonu tarafından sağlanacağını belirterek, “Asgari ücret desteği uygulamasının amacı asgari ücret düzeyine yakın kazanç beyan eden küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemektir. yerine tüm işyerlerinin tüm çalışanlarının desteklerden faydalanmasını sağlamak.” Artış nedeniyle işten çıkarmaların ve kayıt dışı istihdamın önlenmesi dedi.

İş sağlığı ve güvenliği alanında denetimleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yapma yetkisinin verildiğine karar verildiğini ancak denetimi kimin gerçekleştireceğinin belli olmadığını belirten Kurt, yönetmelikle birlikte şu başlıkların da değiştirileceğini kaydetti: Denetimin gerçekleştirileceği hususlar Kanun’da açıkça yer alacak ve uygulamada ortaya çıkan tereddütler ortadan kaldırılacaktır.

Teklifte iş sağlığı ve güvenliğine yönelik idari para cezalarının uyumlaştırılmasının da yer aldığını belirten Kurt, “Kanun teklifimiz ile çalışma hayatındaki sorunlu konuların yeniden düzenlenmesi, günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi ve mesleki anlamda çağdaş tedbirlerin alınması amaçlanıyor. sağlık ve güvenlik.” İfadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu