Haber

AK Parti ve CHP’lilerden Beşikdüzü’nde ittifak: Mevcut Cumhurbaşkanı Ramis Uzun’a destek verecekler

TRABZON -Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için AK Parti adayları ile CHP adayları Demokrat Parti çatısı altında işbirliği yaptı. Mevcut Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun Demokrat Parti’nin adayı oldu.

Trabzon’da CHP’nin kontrolündeki tek belediye olan Beşikdüzü’nde, önseçime ve kamuoyu değerlendirmesine dahil edilmeyen Belediye Başkanı Ramis Uzun, yerine Cahit Erdem’in aday gösterilmesi üzerine CHP’den istifa etti, AK Parti adayları da MHP tarafından aday gösterildi. İlçenin Millet İttifakı kapsamında. Bırakılmasına tepki gösterdi.

AK PARTİ VE CHP ADAYLARI İTTİFAK İÇİNDE BİR ARAYA GELİYOR

Yıllardır iktidar ve ana muhalefet olarak mücadele eden iki partinin adayları, kendi partilerinin aday belirleme yöntemine karşı çıkması üzerine Beşikdüzü’nde oluşum kurma kararı aldı.

CHP Lideri Ramis Uzun, CHP Adayı Şakir Yenigün, AK Parti Adayı Zülküf Lisanlı ve AK Parti Adayı Ali Zeytin ile birçok partiden siyasetçi Demokrat Parti çatısı altında bir araya geldi. İki haftadır toplantı yapan oluşum, mevcut lider Ramis Uzun’un adaylığıyla seçime Demokrat Parti çatısı altında girme kararı aldı.

Oluşuma göre Zülküf Dilli ve Şakir Yenigün, oluşumda meclis üyesi ve başkan yardımcısı olarak görev yapacak. Ali Zeytin’in kadroda yer alıp almayacağı ise henüz belli değil. Toplantılara katılan AK Parti Adayı Uğur Taş, oluşumda yer almayacağını söyledi.

Demokrat Parti Trabzon İl Müdürlüğü’nden bu akşam yapılan açıklamada, “Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’un DP Genel Merkezi’ne yaptığı başvuru sonucunda Beşikdüzü Belediye Başkanlığı adaylığı kesinleşti.” denildi.

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, adaylık belgelerini Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ali Akar’dan aldı.

ADAY, UYSAL VE ENGİNYURT’UN KATILIMIYLA TANITILACAK

Oluşumun, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’un katılımıyla 3 Şubat Cumartesi günü Ramis Uzun’un adaylığını tanıtacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Uzun, aday olması konusunda yoğun baskı altında olduğunu ve farklı partilerden isimlerle görüşme arayışında olduklarını söyledi. Yapılan görüşmeler sonucunda Beşikdüzü Belediye Başkanlığını Demokrat Parti çatısı altında sürdürme kararı aldıklarını belirten Uzun, “Biz Beşikdüzü ittifakı olarak yola çıktık. Farklı partilerden bir araya gelerek bir oluşum oluşturduk. Siyaseti bıraktık. Beşikdüzü’nü düşünen bir yapıyla hareket edeceğiz.” konuştu.

Oluşumda yer alan AK Parti Adayı Zülküf Dilli, farklı partilerden bir araya gelerek Beşikdüzü için bir oluşum kurduklarını söyledi. Milletvekili listeleri için seçimlere bir parti çatısı altında girmeyi tercih ettiklerini kaydeden Dilli, “İçimizde hem AK Parti’den hem de CHP’den siyasetçiler var. MHP’den de isimleri kendi bünyemizde almaya çalışıyoruz. şemsiye.”

‘BEŞİKDÜZÜ İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK’

İttifakın çatısı olan Demokrat Parti’nin Beşikdüzü İlçe Başkanı Hasan Kaya, Beşikdüzü’nü düşünerek oluşumu kurduklarını ve hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Oluşumdaki isimlerin tamamını şimdilik isimlendiremeyeceğini belirten Kaya, “Havuzumuzda farklı siyasetten çok sayıda deneyimli siyasetçi var. Her şey netleştiğinde adaylarımızı İlçe Seçim Kurulu’na bildireceğiz ve meclis üyelerimizi açıklayacağız. Kuruluşumuzda 3 dönem Oğuz Beldesi Belediye Başkanı olarak görev yapan Şakir Yenigün, 2 dönem de Yeşilköy Beldesi Belediye Başkanı olarak görev yapan Şakir Yenigün, “Projeyi yapan Zülküf Lisanlı, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun gibi tecrübeli belediyeciler var. İki dönemdir” dedi.

Siyaseti bir kenara bıraktıklarını belirten Kaya, her siyasi partiden ilçeye önem veren insanları oluşumlarına dahil ederek Beşikdüzü’nün sorumluluğunu üstlendiklerini vurguladı. Kaya, “Biz, lider adayımız, meclis üye adaylarımız ve meclis üyelerimizle ‘Beşikdüzü Partisi’nde her zaman birlikteyiz.”

‘BÜYÜK PROJELERİN SONU Hüsran ve Hırsızlık oldu’

Kaya, söz konusu oluşumu kamuoyuyla birlikte kurduklarını belirterek, “Bazı partiler ve siyasiler ‘biz aday çıkarırız, diğerleri de bizi takip eder’ anlayışıyla hareket ettiler. Biz böyle bir zihniyet içinde olamayız. Bunlara inanmıyoruz. Büyük projelerle yola çıkanlar, büyük projeleri ilan edenler iktidara gelince sonuç hüsran ve hırsızlık oldu.” . Ramis Beyefendi göreve geldiğinde nüfusuna oranla en borçlu belediye 117 milyon lirayla Beşikdüzü oldu. Ramis Lider bu borcu 48 milyon liraya düşürdü. Başkası olsaydı bu borç muhtemelen kurla 500 milyon lirayı aşacaktı. Beşikdüzü yıllarca boşaltıldı. Biz Beşikdüzü’yüz. “Nüfusu eski sosyalliğine ve hareketliliğine döndürmek istiyoruz” dedi.

Adayların seçim döneminde aşırı harcama yapmalarını da eleştiren Kaya, şunları söyledi: “Beşikdüzü’ne dışarıdan gelip parayı seçim kampanyalarına harcayanlar var. Hayır, bu para nereden geliyor? Görmediğimiz insanlar var.” Beşikdüzü’nde 30 yıldır lider adayı olarak buraya geliyoruz. 50-60 milyon lira harcanıyor.” “Diyor. Bu değirmenin suyu nereden geliyor? Nasıl bir oyun oynandığını sorguluyoruz.”

haber-basyayla.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu