İş

Bakan Işıkhan: “Toplu sözleşme süreci tüm tarafları memnun edecek”

Bakan Işıkhan: “Toplu sözleşme süreci tüm tarafları memnun edecek”

ÇORUM – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan 7’nci Tur Toplu Sözleşme sürecini geçtiğimiz hafta başlattıklarını hatırlatarak, “Öngöreceğimiz müzakerelerimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanacak projenin tüm tarafları memnun edecek şekilde olumlu sonuçlanacağını belirterek, “Gelen talep ve talepleri hiçbir zaman geri çevirmedik” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Türkiye Buluşmaları” etkinlikleri kapsamında Çorum’a geldi. Bakan Işıkhan, önce Çorum Valiliği’ni ziyaret etti, ardından AK Parti Çorum İl Başkanlığı’na geçti. Bakan Işıkhan, burada düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin desteği ve duasıyla, il ve ilçe teşkilatlarının kararlılığıyla Türkiye Asrına birlikte yürüyeceklerini söyleyen Işıkhan, “Yolun başında dedik ki biz yola çıkacağız. bu yüzyılı emek, üretim ve çalışmanın asrı yapacak.Görevimize gelir gelmez asgari fiyatımızı belirledik.Ardından asgari fiyatımızı belirledik.Emekli sivillerimizin maaşlarındaki iyileştirmeler için hızla harekete geçtik. Kamu çalışanlarımızın mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan Toplu Sözleşme 7. Tur sürecini geçtiğimiz hafta başlatmıştık. olumlu sonuç tüm tarafların memnuniyetine yöneliktir.Talep ve istekleri asla geri çevirmedik.İmkanlarımız ölçüsünde her zaman insan odaklı, millet odaklı bir yönetim anlayışını benimsedik.Emeğin ve alın terinin hakkına saygı gösterdik. Emeklilerimize, çalışanlarımıza, patronlarımıza, sendikalarımıza hiçbir zaman kulaklarımızı tıkamadık. Katılımcı sosyal devlet anlayışımızın gereği olarak her zaman milletimizin yanında olduk. Bundan sonra da aynı bilinç ve birebir vizyonla sahadan gelen görüşleri dinlemeye devam edeceğiz. Yerel yöneticilerimiz, vatandaşlarımız, teşkilat mensuplarımız, liderlerimiz ve milletvekillerimizle bir araya gelip onları daha çok dinleme fırsatı bulacağız” dedi.

“Çorum’a 44 milyarlık yatırım yaptık”

Çorum’a son 20 yılda 44 milyar TL yatırım yapıldığını anlatan Bakan Işıkhan, “Çorum genelinde ve yerelde yaptığımız yatırımlarla şehrimiz çok gelişti ve büyüdü. Yatırım ölçümüz 44 Milyar’ı aştı. Son 20 yılda TL şehrimize verdiğimiz değerin en açık kanıtıdır.Yalnızca çalışma hayatına verdiğimiz destek 2 milyar TL’yi aşmıştır.Çorum’da 21 yılda sadece 77.174 vatandaşımıza iş kazandırdık. İŞKUR İstihdam teşviklerimizden yararlanan 9 bin 344 işyerine 1,67 milyar TL kaynak sağladık Kendi işinin patronu olmak isteyen 35 engelliye 1,7 milyon TL hibe sağladık İstihdamı artırırken ihtiyaç tespit Nitelik kazanarak daha kolay iş bulmalarına yardımcı olacak kurslar ve programlar düzenliyoruz.Bugüne kadar Çorum’da toplam 61.186 vatandaşımıza mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları ve girişimcilik eğitimlerinden yararlanmalarını sağladık. programlar. Tabii bunlar Bakanlığımız için yaptığımız yatırımlardan sadece birkaçı” dedi.

“100 yılın emeğini 20 yıla sığdırdık”

AK Parti hükümetlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deyimiyle “yüzyılın işini 20 yıla sığdırdığını” söyleyen Bakan Işıkhan, “Yatırımlarımız arttıkça ve Türkiye’nin önü açıldıkça tüm kaynaklarımızı geliştirdik ve genişlettik. iller geçmiş yıllara göre çok daha hızlı. Önümüzdeki yıllarda Çorum’da da inşallah.” Dünya standartlarının üzerine çıkarmak için yatırımlarımızı artırmaya devam edeceğiz. Durmadan ve hız kesmeden yolumuza devam edeceğiz. Tabii şu an önceliğimiz afet mağduru illerimiz. Bu süreçte 11 ilimizi yeniden ayağa kaldırmak için tüm şehirlerimiz gibi Çorum da depremzedelerimizin elinden tuttu, evlerini, yuvalarını verdi, gönüllerini açtı. ‘Sen yok, ben yok, biz varız’ diyerek tüm imkanlarıyla var gücüyle çabasını ortaya koydu. “Birlikte güç vardır” sözünün motivasyonu ile. Bu yüzyılda başta Çorum olmak üzere 81 ilimizin tamamını kendi alanlarında başkent yapmaya kararlıyız. Elbette bu vizyonun arkasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimizle derin bağları ve halka hizmet sevdası vardır” dedi.

“Çorum yerel seçimlerde milli duruşundan taviz vermeyecek”

Kalkınmanın ve kalkınmanın yerelden başladığına dikkat çeken Işıkhan, “Bu anlamda Çorum’u büyütürken yerel yönetimlerimizle uyum büyük önem taşıyor. Özellikle değerli Çorum Belediyemize ve ilçe belediyelerimize emekleri için çok teşekkür ediyorum. şehrimize hizmetleri.Yerel yönetimlerimiz ne kadar güçlü olursa milletimizle bağları o kadar güçlü olur.Genel yatırımlarımız çok anlamlı olacak ve hak ettikleri noktalara ulaşacaktır.Biliyorsunuz önümüzde yerel seçim var.Çorum 21 yıldır gönül belediyesi olmaktan asla vazgeçmeyen Çorum, yine gönül belediyeciliğini seçecek ve milli duruşundan taviz vermeyecektir.

“Çorum’u hak ettiği konuma taşıyacağız”

Çorum’un mevcut potansiyelini ve mevcut faaliyetlerini daha da geliştirmek için daha çok çalışacaklarını anlatan Bakan Işıkhan, “İstihdamdan sosyal güvenliğe ve sosyal politikalara kadar her alanda başta olmak üzere Çorum’un her türlü ihtiyacıyla ilgilenmeye devam edeceğiz. Gönülden inanıyorum. üretim ve istihdam vizyonumuza en fazla katkı sağlayacak şehirlerimizden biri olacağının bilinciyle, yerel yönetimlerimizin ve kuruluşlarımızın desteği ile iş ortaklarımız ve çalışanlarımızla el ele çalışmaya devam edeceğiz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim.Yaptığımız yatırımlar ile şehrin çalışma hayatının ihtiyacı olan imkanlara sağladığımız imkânlar gerçekten bunun bir taahhüdüdür diyebilirim. Bundan sonraki süreçte Çorum’u hak ettiği konuma çok daha yüksek hizmet standartları ile taşıyacağız.Bunu hep birlikte yapacağız.Çorum tarihi İpek Yolu güzergahı üzerinde olduğu için sektörde ve sektörde değerli atılımlar yapacağına inanıyorum. hem konumu, hem özellikleri hem de potansiyeli ile yakın gelecekte ticaret.

Ziyaretin ardından AK Parti Çorum Milletvekilleri Yusuf Ahlatcı, Oğuzhan Kaya, Vali Mustafa Çiftçi ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ile esnafı ziyaret eden Bakan Işıkhan, vatandaşlarla sohbet etti.

haberdefne.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu