Ekonomi

BIST şirketlerinden günü yansıtan son gelişmeler

Investing.com – Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin gün içerisinde KAP’a yaptığı açıklamalardan öne çıkanları aşağıda derledik.

Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. ( GİBİ YAPMAK)

Doğuş Otomotiv, son dönemde bazı medyada çıkan, Doğuş Otomotiv’in otomotiv bölümünden ayrılacağına ilişkin asılsız haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Şirket, otomotiv perakendeciliği ve yetkili servis alanında faaliyetlerini sürdürdüğünün altını çizerken, Doğuş Otomotiv’in ise finansal ve operasyonel performans gösterdiği lokasyonlarda mevcut düzeniyle faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi.

Ayrıca otomotiv sektörünün şirketin ana faaliyet alanlarından biri olduğu ve şirketin bu alanda yatırımlarına devam edeceği bilgisi verildi.

Girişim Elektrik Taahhüt Ticaret ve Sanayi A.Ş. ( GESAN)

Girişim Elektrik, eski adıyla Elazığ Teknova Organize Sanayi
Bölgesinin yürüttüğü “YG-AG Elektrik Şebekesi ve Enh Yapım İşi” ihalesine katılarak kazandığını duyurdu. Yeni gelişmede bugün Elazığ Teknova Organize Sanayi Bölgesi ile sözleşme imzalandığı ve sözleşme bedelinin KDV hariç 90.836.823 TL olarak açıklandığı belirtildi.

Bülbüloğlu Vinç Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( BVSAN)

Bülbüloğlu Vinç, Makedonya Otoyol Projesini yürüten Bechtel Enka UK 2 Ltd Makedonya Şubesi ile, Makedonya Otoyol Projesinde kullanılmak üzere 495.000 euro bedelle iki adet Portal Vinçin üretimi ve teslimatı için sözleşme imzaladı. Söz konusu vinçler Mart 2024’te teslim edilecek.

Şeker Gayrimenkul Yatırım İştiraki A.Ş. ( SEGYO)

Şeker GYO, fiyat istikrarını sağlamak amacıyla halka arz fiyatının altında geri satın aldığı 21 milyon hisseden 9 milyon hissenin 1,5 milyonunu 3,51 – 3,63 TL fiyat aralığından sattığını dün duyurdu. SEGYO, satış süreci sonucunda geri alınan hisselerin şirket sermayesindeki payının %0,92’ye düştüğünü belirtti.

Bursa Çimento Fabrikası A.Ş. ( BUC’um)

Bursa Çimento, Ceta Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. Şirketin modernizasyon yatırımı kapsamında. Karşı tarafın sözleşmenin şartlarına uymaması
nedeniyle 12.09.2023 tarihinde sonlandırıldığını duyurdu. Şirket, yatırımın tamamlanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu