Haber

Bursa’nın riskli yapıları birer birer kaldırılıyor

BURSA (IGFA) –Bursa’nın İstanbul’a açılan kapısı olan ancak plansız yapılaşmalar ve sistemsiz tamirhanelerle görüntü kirliliğinin yaşandığı İstanbul Caddesi’ne çağdaş bir görünüm kazandırılması amacıyla başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabında inşaatlar tamamlandı. tamamlanma aşamasına geldi.

120 bin metrekare toplam 240 bin metrekarelik projenin ilk etabında hak sahipleri ile anlaşma oranı yüzde 100’e ulaştı. Proje kapsamında 30 adet dükkan, 118 adet ofis ve 193 adet konuttan oluşan proje 2 nolu adada yer almaktadır. İnşaatın devam ettiği 1 numaralı konutun hak sahiplerine anahtar teslimi teslimi için gün sayılıyor.

Proje kapsamında ayrıca titreşime dayanıklı olmayan riskli yapılar da tek tek kaldırılıyor. Şimdiye kadar 89 adet riskli binanın yıkımı tamamlanırken, yaklaşık 9 bin metrekarelik bir alan açığa çıkarıldı.

Bölge sakinlerini sadık ve konforlu konutlarla buluşturacak proje, İstanbul Caddesi’ne nefes aldıracak kavşak projesinin tamamlanması açısından da büyük değer taşıyor. Beşyol Kavşağı bağlantı kollarının yapılacağı alanın sonundaki riskli yapıların kaldırılmasının ardından kavşak kollarının imalatlarına da başlanacak. Beşyol Kavşağı temas kolları çevresindeki mevcut 218 bina ve 650 bağımsız bölümün tahliye işlemleri tamamlandıktan sonra yıkımı gerçekleştirilecek.

BURSA’YA YAKIN OLACAK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’ya yakışır bir vitrin oluşturmak, plansız yapılaşmanın yol açtığı sorunları çözmek ve olası bir deprem felaketi öncesi gerekli önlemleri almak amacıyla İstanbul Caddesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarını hızla sürdürdüklerini söyledi. Kente giriş konumunda bulunan İstanbul Caddesi’nin Bursa’ya gelenlerin ilk gözlediği alanlardan biri olduğunu ve kentin bir nevi vitrini niteliğinde olduğunu hatırlatan Lider Aktaş, “Ancak plansız ve sistemsiz gelişmesiyle birçok sorunu da içinde barındıran, sarsıntı açısından risklerin yüksek olduğu bir yapıya da sahiptir.Burasını ayrıcalıklı bir kentsel dönüşüm ile şehrin vitrini haline getirmeyi planlıyoruz. İnşaatın devam ettiği 1 nolu adada 30 dükkan, 118 ofis ve 193 konuttan oluşan projeden elde edeceğimiz projede 13 dükkan, 77 ofis ve 103 rezidans İstanbul Caddesi 1. Etap dönüşüm alanında kullandık. proje için rezerv konut ve dükkan olarak.Bu projede anlaşma sağlanan hak sahiplerine anahtarlarını kısa sürede teslim edeceğiz.Bölgedeki 2 ve 3 nolu adalar projelerinde olduğu gibi, Onaylandı. İhale süreçleri önümüzdeki ay yapılacak ve inşaat 2023 yılında başlayacak. 1 – Toplam 1315 konut – 148 dükkan – 2 – 3 adalarda 118 ofis yapılacak. Aynı zamanda bu projenin ulaşım ayağı da var. . Riskli yapıların temizlenmesinin ardından Beşyol Kavşağı dönüş kollarının üretimine başlayacağız” dedi.

yakakent-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu