Yaşam

Deprem bölgesinden dönen Berfu Yenenler’in hikayeleri Fatih Altaylı’yı ağlattı

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ilimizde ağır yıkıma neden oldu. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem sonrası Malatya’ya giden Eser-Berfu Yenenler çifti, dün akşam Fatih Altaylı’nın programına konuk oldu.

“VOLKAN DEMİREL VE ​​GÖKHA ZAN’IN VİDEOLARI BAŞKA GERÇEKLERLE BESLENİYOR”

Deprem sonrası yaşadıkları süreci anlatan Eser Yenenler, “Sosyal medyadan ‘Kardeşimiz, ailemiz orada enkaz altında’ diye mesajlar alıyorduk. Sosyal medyayı kullanarak destek olmaya çalıştık.Sonra Berfu’yu bire bir görmek istedik.Berfu TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) gönüllüsü.O da TEGV ile iletişime geçti.”

“İNSANLAR GÜVENLİ OLANA KADAR İŞİN TAKİP ETMEYECEĞİZ”

“400 kişilik çadırkentte her çadırda ortalama 15 kişi yaşıyordu ve altı tuvalet iki banyo vardı. Ayakta kalan binalarda insanlar büyük ölçüde gitmiş ama yoksullar çadırkentte kalmıştı. Van Belediye de çok yardımcı oldu.Biz arabada yattık.Oysa şu an fiilen başlıyor.Bu süreç çok uzun.Biz hep gideceğiz.İnsanlara o kadar iyi geldik ki ‘Biz’ hissini gördük. unutulmayacak.’ Bunun üzerine çalışıyoruz.”

ÇOCUKLARDAN KONUŞUYOR, GÖZYAŞLARINI KONTROL EDEMİYOR

TEGV’e ait ateşböceği TIR’larıyla bölgeye geldiklerini anlatan Berfu Yenenler, çocuklarla yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan Yenenler, “Suriye’den gelen çok çocuk var. Türk ve Suriyeli çocuklar kardeş gibidir. En zor duruma rağmen en memnun ve pozitif olan çocuklar oldu. Bu daha da acı. Hatta verilen pastayı bile soruyorlar.” Onlara, ‘Sen de ister misin abla?'”

BERFU YENENLER’İN SÖZLERİ FATİH ALTAYLI Ağlıyor

Berfu Yenenler’in anlattıkları karşısında duygularına hakim olamayan Fatih Altaylı da gözyaşı döktü. Kısa bir süre konuşmakta güçlük çeken Altaylı, Berfu Yenenler’i anlatarak, “Dünyanın en komik, en mutlu, gırgır kızı bana öyle sulu bakıyor ki. Ona baktıkça daha da üzülüyorum” dedi.

haberkocaali.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu