Ekonomi

Dolar/TL kuru seçimden sonra ne kadar olacak? BofA tahminini açıkladı

Amerika Bankası(BofA) Menkul Kıymet, dün yayımladığı raporla, 14 Mayıs’ta yapılacak seçim sonuçlarının kur ve faizlere nasıl yansıyacağına ilişkin beklentilerini ortaya koydu.

BofA: “USD/TL’de 25.00 seviyesi görülebilir”

Muhalefet kazanırsa, 10 yıllık tahvilVerimin yüzde 30 civarında zirve yapacağını iddia eden BofA, dolar/TLAdil fiyat 24 civarındadır, ancak oran her zaman bu adil fiyatın üzerindedir. 25 seviye ve üzeri görülebilir.değerlendirmelerini bildirdi.

Yerel halkın seçim sonuçlarına ilişkin beklentilerine bakıldığında, bazı yerel bankaların ve ekonomistlerin muhalefetin kazanması halinde yüzde 30-35’lik bir marjı olduğu görülüyor. politika faizii oranının oluşmasını desteklediklerini belirten BofA, bu seviyelerin kredi ve döviz talebini frenlemeye yeteceğinden şüphe duyduklarını söyledi. “Görüşmelerimiz mevcut düzenlemeler nedeniyle firmaların Türk Lirası’nın yanı sıra döviz talebini de bastırdığını gösteriyor. Muhalefetin ekonomi ekipleri kur korumalı mevduat planının çok erken sonlandırılmaması konusunda hemfikir.”söz konusu.

İş dünyasının seçimden sonra USD/TRY’nin 25’e ulaşmasını beklediğini belirten BofA, bankaların kurun 22-23 gibi daha düşük olmasını beklediğini belirtti. “Biz özellikle TCMBEğer .sözlerini kullandı.

ŞişirmeBilançonun revize edilip edilmemesinin tartışıldığına işaret eden BofA, muhalefet partilerinin revizyon yapacağını ve bu revizyonlara göre asgari fiyatın artırılacağını ancak bilançonun revize edilmesinin çok sorunlu olacağına inandıklarını belirtti. işletmelerin ve bankaların bilançoları.

BofA raporunda, “Eylül ayına kadar faiz oranlarının %50’ye ulaşacağını tahmin etmeye devam ediyoruz, ancak enflasyon oranı ve seçim kampanyası sırasında vaat edilen yüksek ücret artışları tahminlerimiz üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturuyor.”söz konusu.

-Foreks Haber Merkezi-

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu