Haber

İstanbul Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Okuyorum, İstanbul Okuyor’ projesini tanıttı

İstanbul Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle “Okuyorum, İstanbul Okuyor” projesi tanıtıldı.

İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, valilik olarak eğitim faaliyetlerine büyük önem verdiklerini söyledi.

Başlattıkları ‘İstanbul Öğrenci Toplulukları’ projesiyle öğrencilerin sosyal hayata aktif katılımına da önem verdiklerini belirten Gül, “Bu projeye ek olarak ‘Spor Kulübümüz’ ile her okulumuzda birer spor kulübü kurduk. City İstanbul projesiyle ‘Enstrümansız Okul Kalmasın’ projesiyle aynı branşta ihtiyaç duyulan her türlü ekipmanı sağladık.” “İlk etapta 200 okula müzik dersi, diğerlerine de eksik enstrümanları ulaştıracağız.” dedi.

“Okuyorum, İstanbul Okuyor” projesinin amaçlarına değinen Gül, şöyle devam etti:

“İstanbul genelinde okullarımızda kitap sayısı yaklaşık 6,5 milyon, buna 6,5 ​​milyon kitap daha eklemek istiyoruz. Okul kütüphanelerindeki kitap sayısı iki katına çıkacak. Ayrıca öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin kitap okuduğu bir şehir olsun” Her akşam saat 21.30’da bilgisayar ve telefonlar kapatılıyor.” istiyoruz.”

Vali Gül, çocukların akademik başarılarının yanı sıra sosyal becerilerinin geliştirilmesinin de önemli olduğunu kaydetti.

Gerçekleştirdikleri birçok projeyle bu hedefe ulaşmayı hedeflediklerini belirten Gül, şöyle konuştu:

“Özgüveni ve muhakeme gücü yüksek öğrenciler, çocuklar ve gençler yetiştirmek istiyoruz. Bu elbette akademik başarıya katkı sağlayacaktır. Daha da önemlisi sosyal alanda bir onarım yapmak istiyoruz. suç bağımlısı, kitaplarla daha fazla vakit geçiren, öğrenmeyi öğrenen.” “Hedeflerine nasıl ulaşacağını bilen öğrenciler yetiştirmek istiyoruz.”

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, okul-ev arasındaki güçlü bağ ile eğitimin güçleneceğini belirterek, “Ev ortamının öğretilenlerle bütünleşmesi açısından bu çalışmanın desteklenmesi çok değerli” dedi. okulda öğretilen bilgilerin yaşamda davranış ve eyleme dönüştürülmesi aileyle birlikte kalıcı hale gelecektir.” dedi.

İstanbul Valiliği iş birliğiyle başlatılan projenin eğitim alanında önemli kazanımlar sağlayacağını kaydeden Yentür, şöyle konuştu:

“Yaklaşık 6,5 milyon kitabın okullarda öğrencilere ulaştırılması son derece değerli. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği bu proje ile çocuklarımızın kalem ve kağıtla buluşması, onları niyet, duygu, anı, şiir ve hikayelerle teşvik etmesi, Bu çağda onlara kalıcı öğrenme ve davranış değişikliği kazandırmak.Okuma “En değerli amacımız onun tutkusunun yaşam boyu bir eyleme dönüşmesidir.”

“Okuyorum İstanbul Okuyor” projesi

Program kapsamında İstanbul’un dört bir yanından programa katılan 1000’in üzerinde öğretmen projeye ilişkin deneyimlerini ve önerilerini sunma fırsatı buldu.

Proje kapsamında İl Kitap Kurulu oluşturuldu, yayınevlerinden alınan kitap listeleri tarandı, seviyelere bölünerek oluşturulan “Önerilen Kitap Listesi” okullarla paylaşıldı.

Aynı zamanda ebeveynlerin de dahil olacağı proje kapsamında okuma saatleri, İstanbul kütüphanelerine geziler, yazar toplantıları ve yarışmaların düzenlenmesi planlandı.

Projeyle İstanbul’daki okullardaki kitap sayısının 13 milyona ulaşması hedefleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu