Ekonomi

İstanbul’da balık fiyatlarında düşüş

Geçtiğimiz hafta Marmara’da etkili olan fırtına sona erdi. Denize açılan balıkçılar bol miktarda yiyecekle geri döndü. İstanbul’da balık tezgahları çok fazla olmasa da çeşitlerin fazla olduğu görüldü. Fiyatlar da geçen haftaya göre düştü. Karaköy Balıkçılar Çarşısı’nda hamsi 150 liradan, istavrit 150 liradan, çipura tanesi 100 liradan, levrek kilosu 100 liradan, somon balığı kilosu 150 liradan satılıyor.

Balıkçı Mustafa Sancaktaroğlu, balık fiyatlarının geçen haftaya göre düştüğünü söyledi. ”Fiyatlar geçen haftaya göre normale döndü. Vatandaşlar en çok istavrit ve hamsi talep ediyor. Tezgahtaki en ucuz balıklar ise istavrit ve hamsidir. “Umarım balık bollaşırsa fiyatlar düşer.”söz konusu.

Balıkçı Samet Balyemez, fırtına olmadığında balıkların çeşitlendiğini söyledi. ”Hamsi geçen hafta 200 liraydı, bugün 150 lira. Fırtına olmadığında balıklar bollaşır. Havaların normalleşmesi fiyatlara da yansıdı. Geçen haftaya göre fiyatlarda düşüş var. Tezgahlarda her çeşit balık mevcut. Palamut bu sene tezgahlarda görünmüyor. Geçen yıl çok fazla meşe palamudu vardı. “Hamsi ve istavrit bu sene en çok bulunan balıklardır.”dedi.

habercarsibasi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu