Haber

Kabine Toplantısı sona erdi! Erdoğan’dan yeni operasyon açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında emeklilerin merakla beklendiği ve emeklilere ek zam konusunun görüşüldüğü Kabine Toplantısı sona erdi. Lider Erdoğan, kritik toplantının ardından açıklamalarda bulunuyor.

İşte Önder Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“SON 5 GÜNDE 114 HEDEF VURULDU”

Saldırıların ardından bazı şehit yakınlarımızla telefonda görüştük. Kendilerine başsağlığı dileklerimizi ilettik, devletimiz ve milletimiz adına şükranlarımızı sunduk. Tarihi bilmeyen, kutsalları tanımayan kaba insanlara rağmen şehit ailelerinin metanet ve haysiyetinden etkilenmemek mümkün değil. Şehitlerimizin kanını her zaman olduğu gibi yerde bırakmadık. Son 5 günde 114 hedef vuruldu, 78 terörist etkisiz hale getirildi. MİT, 12 Ocak’tan bu yana toplam 60 kritik altyapı ve mühimmat tesisini imha etti. Yılbaşından bu yana polis ve jandarma operasyonlarında terörle bağlantılı 465 kişi gözaltına alındı. Cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz güvenlik toplantısında bölgedeki mevcut durumu değerlendirdik. Güvenlik birimlerimize tespit ettikleri tüm terör unsurlarını imha etmeleri talimatını verdik. Bugünkü kabine toplantımızda son dönemde artan terör saldırılarını tüm boyutlarıyla ele aldık.

“ÜLKEMİZİ TERÖR KORİDORU İLE KUŞATMA SENARYOSUNU YIKTIK”

Türkiye’nin bir süredir kararlılıkla uyguladığı terörü kaynağında bitirme stratejisi, bölgemize terörist yerleştirmek isteyenleri rahatsız etti. Bazen ülkemizdeki aparatlarını devreye sokarak, bazen ülkemizi işgalci olmakla suçlayarak, uluslararası alanda üzerimize baskı yapmaya çalışarak, sosyal medyada yanlış bilgiler yayarak hain terör hareketlerini destekleyerek yapıldı. Türkiye bölücü elebaşlarını güvende hissettikleri yerde yok ettikçe girişimleri daha da arttı. Silah, mühimmat, eğitim ve koruma desteği bölücü terör örgütüne ivme kazandırdı. Bazıları anlamasa da sınır ötesi operasyonlarımızda sadece güney sınırlarımızın huzur ve güvenliğini garanti altına almadık. Ülkemizi terör koridoruyla kuşatma senaryolarını da yerle bir ettik. Teröristlerin zulmü nedeniyle göç edecek göçmenlerin kendi topraklarında kalmalarını sağladık.

“ÜLKEMİZİN BÖYLE BİR AFETLE KARŞILAŞMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

620 binin üzerinde Suriyeli, terörden arındırılmış güvenli bölgelere geçici mülteci statüsüyle geri döndü. Yeni militan edinemeyen ve güvenlik güçlerimizin baskısı altında sürekli ezilen terör örgütünün bölücü rol oynama fırsatı olmadı. Askeri varlığımız vatanımızın güvenliği için hayati öneme sahiptir. Bundan asla geri dönüş olamaz. Türkiye, bölücü terör tehdidini ya kaynağında ortadan kaldıracak ya da daha önce olduğu gibi sınırları içindeki kentlerin sokak ve mahallelerinde ortadan kaldıracaktır. Ülkemizin böyle bir felaketle karşı karşıya kalmasına izin veremeyiz. Çocuklarımızın terörsüz bir ortamda büyüyebilmesi için elimizden geleni yapmalıyız.

“SINIR ÖTESİ OPERASYONLARIN NASIL Daraltılacağı GÜNDEMİMİZDE DEĞİL”

Israrlı açıklamalar milletimizi, özellikle de sınırlarımızın ötesinde görev yapan askerlerimizi sinirlendirmekten başka bir amaca hizmet etmeyecektir. Türkiye, başarılı sınır ötesi operasyonlarıyla kendi topraklarında ameliyat yapmayacağını açıkça ortaya koydu. Sürekli gündemdeki haritaları değiştirenlerin, Sevr’i dayatanların planlarını alt üst etti. Sınır ötesi operasyonların nasıl daraltılacağı gündemimizde değil. Bunu nasıl genişleteceğimiz gündemimizde. Irak’ta, Suriye’de eli kanlı suçlular olduğu sürece huzur içinde olmayacağız. Emperyalistlerin terör planları masada olduğu sürece hiçbirimizin kendine güveni olamaz. Kuzey Irak dağlarının her karışını güvenli hale getirene kadar bu bölgedeki operasyonlarımız devam edecek. Suriye’de Tel Rıfat, Aynel Arap, Haseke ve Münbiç’te sinsi niyetlerle kurulan terör yuvalarının tamamını yok edene kadar durmayacağız.

“TÜRKİYE’NİN KENDİ GÜVENLİĞİ İÇİN GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMASINA KİMSE İTİRAZ EDEMEZ”

Bu yerlerle ilgili bize verilen tutulmayan sözler var. Türkiye’nin kendi güvenliği için gerekli tedbirleri almasına kimse itiraz edemez. İnşallah önümüzdeki aylarda kim ne tür tehditler savurursa yapsın mutlaka bu yönde yeni adımlar atacağız. Yeni operasyonlarla sadece şehitlerimizden, dökülen kanların ve kaybettiğimiz canların hesabını vermekle kalmayacak, aynı zamanda geleceğimizi de güvence altına alacağız. Kimliği ne olursa olsun herkes ya bizimledir ya da karşımızdadır. Bu işin ortası yok, yönetim yok, gri alan yok, yan adım yok. Biz bu konuda çok net, kararlı ve kararlıyız. Terör örgütünün dış destekçilerini ve iç uzantılarını tamamen yok etmenin görevimiz olduğuna inanıyoruz.

“100 SAVAŞ GEMİMİZİN GEÇİŞİ ANILARA YÜKSELDİ”

Terör gibi milli sorunlarda bile yıkıma sebep olanların, bölücü örgütün tezleriyle hükümetimize saldıranların takdirini kamu vicdanına bırakıyorum. 4-5 oy daha almak umuduyla bölücü örgütü kırmızı halıyla karşılayanlar, elbette yaptıklarının hesabını sandıkta verecek. 100 savaş gemimizin Boğaz’da yaptığı geçit töreni hafızalara kazındı. Bu yürüyüş, Cumhuriyeti ve Atatürk’ün mirasını kimin koruduğunu, kimin istismar ettiğini ortaya çıkardı. Siyasetten medyaya, akademiden kültür sanata kadar geniş bir yelpazede tezgah açan seyyar satıcıların ortak özellikleri çıkarcılık, ikiyüzlülük ve samimiyetsizliktir.

“BİRLERİ AYNI KARANLIK SENARYOLARI YİNE SAHNELEMEYE ÇALIŞIYOR”

Türkiye’nin rejimine ilişkin tereddütler, 29 Ekim 1923’te ‘Yaşasın Cumhuriyet’ çığlıklarıyla sona erdi. Ülkemizde Cumhuriyet konusunda kimsenin tereddütü yoktur. Cumhuriyetimizin kurucusuyla kimsenin sorunu yoktur. Ne devletin bütünlüğü, ne milletin birliği, ne de ülkenin refahı hakkında hiçbir düşüncesi yoktur. Kim bu kavramlar üzerinden kendine alan yaratmaya çalışıyorsa büyük bir yanılgı içindedir. Kim bu tartışmaları siyasi çıkar kaynağına dönüştürmeye çalışıyorsa büyük bir yanılgı içerisindedir. Ülkemizde uzun süredir siyaset ve toplum mühendisliği yapıldığını, sanki varmış gibi sunulan bu tür tartışmalarla unutmuyoruz. Bu tartışmaları kimlerin körüklediğini, kimlerin çıkar sağladığını, ülkemizin hangi piyonlarla nereye sürüklendiğini çok iyi biliyoruz. Birileri aynı karanlık senaryoları yeniden canlandırmaya çalışıyor. Takım provokatörlerinin birdenbire sağda solda yeniden ortaya çıkması muhtemelen bir tesadüf değil. Bir kimse niyetini bozar, yolunu kaybederse son 10 yılda yaşananlar onun akıbetinin ne olacağını göstermeye yeterlidir. FETÖ, PKK dahil bu senaryoda kullanılan örgütlerin tek başlarına bile acı sonlara maruz kalabileceklerini bilenler için bir ders niteliğindedir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu