Haber

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun kapatılmasına ilişkin dava reddedildi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na (KCDP) ‘ahlaksız faaliyetlerde bulunduğu’ gerekçesiyle kapatılma talebiyle açılan davanın 4’üncü duruşması bugün görüldü. Dava reddedildi.

Hakim, Kadın Cinayetini Durduracağız Platformu’na açılan kapatma davasını reddetme kararı aldı. Kararın ardından adliyede ‘kadın cinayetlerini durduracağız’ sloganları atıldı.

İstanbul Çağlayan Adliyesi 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek duruşmaya, öldürülen kadınların aileleri de katıldı.

‘KARANLIĞI GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR’

Duruşma öncesi adliye önünde yapılan açıklamada, “Hukuksuz davalar bizi durduramaz, kadın cinayetlerini durduracağız, asla yalnız yürümeyeceksiniz” sloganları atıldı.

Burada konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, şunları söyledi: “Hukuksuz açılan bir davayla karşı karşıyayız. Burada kar olacak. Hukukun üstünlüğü gerçekleşecek mi, yoksa adaletin yüz karara varacağı bir günle mi karşı karşıya kalacağız? Bugün göreceğiz. Bu mahkemeden ne karar çıkarsa çıksın bizi asla durduramayacaklar. Nerede bir kadın cinayeti olsa bizi görmeye devam edecekler. Bu topraklarda her gün kadınlar öldürülürken, pencerelerden atılırken bu yetkili bakanlar erkeklerin mağduriyetinden söz ediyor, Medeni Kanunu değiştireceklerini söylüyorlar. Bu ülkeye karanlık getiriyorlar. Burada Tayyip Erdoğan’ın kendi sözlerini hatırlatmak isteriz. “Ayarlarını bozduğunuz kantar bir gün sizi de tartacaktır.”

GÖZ ALTINA ALMA

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na açılan kapatma davasının 4. duruşması, 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin küçük olması nedeniyle 37. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda başladı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da kadınlara destek vermek için adliyeye geldi. Duruşmayı çok sayıda gazeteci, avukat, baro temsilcisi, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve siyasetçi takip ediyor.

Duruşmanın başlamasıyla birlikte polis, LGBT bayrağı açmak için adliye önünde bekleyen iki kadını gözaltına aldı.

ŞEBEKE HAKKINDA SON SAVUNMALAR YAPILIYOR

Mahkeme nihai savunmaları esas alıyor. Duruşmada öldürülen kadınların yakınları da dinlendi. Aileler, kızları öldürüldüğünde katillerin ya serbest bırakıldığını ya da cezalandırılmadığını ancak platform sayesinde tutuklanıp cezalandırıldıklarını söyledi. Aileler, devletin yanlarında olmadığını da sözlerine ekledi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun yanlarında olduğunu ve onların desteği olduğunu söyledi. Duruşma salonunda kürsüye teşekkür eden aileler, zaman zaman konuşmakta zorlandı.

‘BİR SLOGANIMIZ VAR: KİMSE YALNIZ YÜRÜMEZ’

Esasa ilişkin savunma yapan platformun avukatlarından Esin Yeşilırmak ise şunları söyledi: “Bizim bir sloganımız var. “Asla yalnız yürümeyeceksin” dedi.

Avukat Yeşilırmak, kapatma davasını gerektirecek somut bir delilin bulunmadığını belirterek, “Tanıkların buradaki savunması bunu açıklıyor. Devlet kurumlarına ulaşamayanlar platforma erişebilir. Platformla artık bir aile haline geldiklerini söylüyor. Bunu şahitlerimiz söylüyor. Devlet kurumlarının işlevsizliği nedeniyle yalnız kaldılar. Kadınlar şiddet sonrası karakola gittiklerinde ‘o senin ailen, kocan, baban’ denilerek uzaklaştırılıyor. Burada ifade verirken tanıklar da neden devam etmemiz gerektiğini söylediler. Kimse bu yolda yalnız yürümeyecek. Elimizde tek bir somut delil yok. Yaşam hakkı savunmamızı temel alıyoruz. Bugüne kadar ahlaka ve hukuka karşıtlık somutlaşmış değil. Ne soruşturma sırasında ne de yargılama sırasında bu gerçekleşmedi. Davanın reddedilmesini talep ediyoruz. Ama bu davanın siyasi bir dava olduğunu da biliyoruz.”

Hakim, Kadın Cinayetini Durduracağız Platformu’na açılan kapatma davasını reddetme kararı aldı. Kararın ardından adliyede ‘kadın cinayetlerini durduracağız’ sloganları atıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu