Haber

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 40 yeni içme suyu kuyusu açacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, daha fazla içme suyu sağlamak için 40 sondaj kuyusu açılacağını duyurdu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletmesi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, 18 milyon 660 bin liraya mal olan 12’si tamamlanmış toplam 40 adet içme suyu sondaj kuyusu açacak. şehir genelinde daha güçlü içme suyu iletimi.

Bu kapsamda nüfus artışına bağlı olarak belirlenen bölgelerde hazırlanan jeofizik raporlar doğrultusunda su tespit edilen alanlarda sondaj kuyuları açılacak ve daha fazla içme suyu temin edilecektir.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayserililere içme suyunun memba kalitesinde iletilmesi için yeni nesil ekipmanların kullanıldığını belirtti.

KASKİ’nin vatandaşlara temiz ve sağlıklı içme suyunu kesintisiz ulaştırmak gibi değerli bir misyonu yerine getirdiğini belirten Büyükkılıç, “Küresel iklim krizi, su kaynaklarının azalması gibi etkenler nedeniyle içme suyuna olan talep her geçen gün artıyor. mevcut su kaynaklarının debisi ve hızlı nüfus artışı.İhtiyaç sahiplerine temiz su yükü yaşatmamak için şehir genelinde alternatif su kaynaklarına yönelerek yeni projelere ağırlık veriyoruz.Bu kapsamda hizmete sunmayı planlıyoruz. merkezde 13, ilçelerimizde 27 olmak üzere toplam 40 yeni içme suyu kuyusu açıldı. Söz konusu kuyulardan 12 adedinin üretimi tamamlandı. Kalan 28 sondaj kuyusunun çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.” terimini kullandı.

pehlivankoy-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu