Haber

Kırgızistan, Anka SİHA’yı Türkiye’den satın aldı

Kırgızistan, Bayraktar TB2, Akıncı ve Aksungur silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) ardından son olarak Anka SİHA’yı envanterine ekledi.

“Biriktirilen parayı ulusal güvenlik için kullanıyoruz”

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi Başkanı Dayırbek Orunbekov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, memurların her üç ayda bir aldığı primlerin geçen yıl sonunda süresiz olarak askıya alındığını belirterek, burada biriken paranın kamu yararına kullanıldığını söyledi. ülkenin güvenliği.

Orunbekov, geçen yıl eylül ayında Tacikistan sınırında yaşanan silahlı çatışmalardan sonra silahlı kuvvetlere ve güvenliğe büyük önem verildiğini söyledi. “Memurlara verilen ikramiye devletimizin güvenliğinin güçlenmesine katkı sağlamaktadır. Bugüne kadar ‘Bayraktar’, ‘Aksungur’, ‘Akıncı’, ‘Anka’ gibi modern askeri teçhizat alındı, bir kısmı Kırgızistan’a geldi.”dedim.

Daha önce SİHA’lar almışlardı.

Devlet Milli Güvenlik Komitesi Lideri Kamçibek Taşiyev, Ekim 2021’de Bayraktar SİHA’ların Türkiye’de Kırgızistan için yapıldığını ve SİHA’ların aynı yılın Aralık ayında teslim edildiğini duyurdu. Taşiyev, geçen yıl Ekim ve Kasım aylarında yaptığı sosyal medya paylaşımlarında Akıncı ve Aksungur’un artık Kırgızistan olduğunu duyurmuştu.

Orunbekov’un açıklamasıyla Kırgızistan, TAI ve Baykar’ın ürettiği tüm SİHA’ları tedarik etti.

erdemli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu