Haber

Lübnan’daki Filistin mülteci kampında çıkan çatışmada 5 kişi öldü

Lübnan basınında yer alan haberlere göre, ülkenin güneyindeki Ayn el-Helva Mülteci Kampı’nda Filistinli bir grubun başı ve beraberindekilere pusu ve saldırı düzenlendi.

Saldırıda Fetih Hareketi mensubu Ebu Şeref el-Armuşi ve 4 koruması öldürüldü. Lübnan ordusu, dünden bu yana Ayn el-Halva’da meydana gelen çatışmalara ilişkin Twitter hesabından da açıklama yaptı. Açıklamada, kampın içinden açılan hava atışının ardından bir ordu merkezine düşmesi sonucu şarapnelin isabet ettiği 1 askerin yaralandığı ve durumlarının iyi olduğu bilgisi verildi.

DÜN GECE BAŞLAYAN ÇATIŞMA BUGÜN YÜKSEK

İsmini vermek istemeyen Filistinli bir mülteci, gruplar arasındaki çatışmanın dün gece başladığını söyledi.

Çatışmanın sabah saatlerinden itibaren yoğunlaştığını ifade eden Filistinli mülteci, tarafların kamptaki hedefleri havan toplarıyla vurduğunu belirtti. Konuşmaya konu olan Filistinli, kamptaki tüm mültecilerin gecenin prestijiyle dini alanlara sığınmak için oradan ayrıldığını belirtti.

KAMPTAN DUMAN ÇIKIYOR

Çatışmalar şiddetlenirken Ayn el-Helva Mülteci Kampı’ndan yoğun silah ve patlama sesleri duyuluyor. Havan mermilerinin neden olduğu yangın nedeniyle kamptan dumanlar yükseliyor. Çatışmalardan kaçan ancak gidecek yeri olmayan mültecilerin en yakın okul ve kültür merkezlerine sığındıkları görülmektedir.

Mülteci kampındaki olaylara ilişkin Lübnan hükümeti veya Filistinli gruplardan henüz bir açıklama yapılmadı. Yarım asrı aşkın süredir Lübnan’ın farklı bölgelerindeki kamplarda yaşayan Filistinli mülteciler, kamplarının iç güvenliğini kendileri sağlıyor.

Ülkede en fazla sayıda Filistinli mültecinin yaşadığı Ayn el-Helva Kampı’nda zaman zaman Filistinli gruplar arasında çeşitli nedenlerle silahlı çatışmalar yaşanıyor. Birleşmiş Milletler’e göre Lübnan’ın çeşitli bölgelerindeki 12 kampta yaklaşık 200 bin Filistinli mülteci yaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu