Teknoloji

Mahkeme kararını verdi: Twitter kirayı ödemediği için iş yerinden atılıyor!

Elon Musk’ın sahibi olduğu Twitter, operasyonlarında kargaşaya ve bir dizi ödenmemiş faturaya yol açan çalkantılı bir dönemden geçiyor.

Teknoloji devine son darbe, bir Boulder yargıcı tarafından verilen bir tahliye emri şeklinde geldi; Mahkeme belgeleri, Twitter’ın ev sahibine üç aylık kira olarak toplam 75.000 dolardan fazla borcu olduğunu ortaya koyuyor.

TAHLİYE KARARI VERDİ

Chicago merkezli sahibi Lot 2 SBO LLC, Boulder’da 3401 Bluff St adresinde Twitter tarafından kullanılan ofis alanının sahibi olarak biliniyor.

Şubat 2020’de Twitter, ev sahibine kira ödemelerini karşılamak için 968.000 ABD Doları tutarında bir akreditif sağladı.

Fakat Akreditifteki fonlar Mart ayında tükendi ve Twitter o zamandan beri hiç kira ödemedi.belirtildi.

Ev sahibi, Twitter’ın kirayı ödememesinin ardından mahkeme belgeleriyle birlikte Twitter’a karşı yasal işlem başlattı. Mayıs ayında ev sahibi yasal işlem başlattığında ve 31 Mayıs’ta bir hakim, şeriflik, önümüzdeki 49 gün içinde, özellikle Twitter’ın binanın tahliyesine yardım etme kararına yol açan Temmuz ayının sonundan önce.

BİR PAKLIK ŞİRKETİNE ÖDEME YAPMADIĞI BELİRTİLDİ

Twitter’ın bir zamanlar yaklaşık 300 çalışanı olan Boulder ofisleri, işten çıkarmalar, kovulmalar ve istifalar nedeniyle personel sayısında önemli bir düşüş gördü. Mevcut çalışan sayısının, orijinal sayının yarısından az olduğu tahmin edilmektedir.

Ayrıca Twitter’ın araştırılan davaları arasında, bir paketleme şirketinin Twitter’dan ödenmemiş 93.504 $ fiyat talep ettiğiniBunu ifade eden bir vaka daha olduğu belirtildi.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu