Haber

Nilüfer Belediyesi’nden Hatay Samandağ’a Anaokulu

Nilüfer Belediyesi’nden Hatay Samandağ’a Anaokulu

Nilüfer’in anaokulu projesi Samandağ’da hizmete açıldı

BURSA – Nilüfer Belediyesi öncülüğünde, Samandağ Belediyesi, Almanya Türkçe Öğretmen Dernekleri Federasyonu ve Nilüfer’deki kadın derneklerinin destekleriyle Hatay Samandağ’da kurulan anaokulu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat deprem felaketinin ardından yaraları sarmak için harekete geçen Nilüfer Belediyesi, yardım çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Hatay’ın Samandağ ilçesinde iki konteyner kent, aşevi ve kütüphane oluşturan Nilüfer Belediyesi, çocukların okul ihtiyaçlarının karşılanması için de yardım eli uzattı. Kurduğu konteyner kentte yaşayan çocukların eğitimi için yer tahsisi konusunda Samandağ Kaymakamlığı’ndan destek alan Nilüfer Belediyesi, Almanya’daki Türkçe Öğretmen Dernekleri Federasyonu iş birliğiyle bölgeye 4 derslikli bir anaokulu kazandırdı.

2 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirilen ve 400 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 2 bin 300 metrekare alana sahip Samandağ Belediyesi Nilüfer ATÖF Anaokulu, düzenlenen törenle kapılarını açtı. Açılışa Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Fazilet ve eşi Zeynep Terzioğlu Fazilet, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nihat Matkap, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Samandağ Sahil Güvenlik Komutanı Yarbay Mevlüt Mercan, ATÖF Lideri Yücel Tuna ve dernek temsilcileri, Nilüfer Belediye Meclisi katıldı. 150 öğrenci kapasiteli anaokulu. Toplantıya Nilüfer kadın derneklerinin üyeleri, temsilcileri ve yöre halkı katıldı.

Açılışta Samandağ Belediyesi Nilüfer ATÖF Anaokulu’nun tam bir dayanışma eseri olduğunu vurgulayan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Fazilet, “6 Şubat deprem felaketinden sonra aklımız ve gönlümüz hep buradaydı. Yaraları sarmak için her zaman dayanışma içinde olduk. Zor zamanlarda dayanışma ruhuyla kenetlenen Türk toplumunun bir ferdiyiz.” Burada olmaktan her zaman gurur duyduk. Bursa’dan buraya uzatılan yardım elini sizlere ulaştırmak için köprü görevi gördük. Bundan sonra sizleri yalnız bırakmayacağız. Samandağ’ın Bursa’da kardeş belediyesi bulunmaktadır. Bu anaokulunu dayanışmayla kurduk. Bu proje Nilüfer ile Samandağ arasında “Belediyelerin yanı sıra Almanya’da 16 derneğin oluşturduğu Almanya Türkçe Öğretmen Dernekleri Federasyonu ve Nilüfer’deki kadın derneklerinin de desteğiyle gerçekleştirilen bir projedir” diye konuştu. söz konusu.

Anaokuluna Nilüfer’deki kadın derneklerinin de teknik donanım sağladığını belirten Önder Fazilet, “18 kadın derneğimiz bilgisayar, yazıcı, projektör, test kitabı, kırtasiye gibi destekler sağladı. Bu okulun kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” hizmet.”

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, deprem sonrasında bölgeye yardım eden ilk kurumun Nilüfer Belediyesi olduğunu vurgulayarak, “Nilüfer Belediyesi sadece bu okulun inşaatına katkı sağlamadı. Samandağ’da ilk konteyner kenti kuran da Nilüfer Belediyesi oldu. Burada yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için her zaman buradayız.” “Oldu” dedi. Depremin en büyük mağdurlarından birinin de çocuklar olduğuna işaret eden Eryılmaz, “Çocuklarımız büyük bir travma yaşadı ve çoğu bu travmayı henüz atlatamadı. Bu okulun çocuklarımıza şifa olacağına yürekten inanıyorum. Desteğe en çok ihtiyaç duyanlar. Bu depremde okullarımızın bir kısmı yıkıldı, çoğu da yıkıldı.” Hasarlıydı. Bu nedenle büyük bir okul ihtiyacı ortaya çıktı. Bu okulun bu eksikliğin giderilmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Çocuklarımız bir anlamda kendilerini terk edilmiş hissediyorlar. Bu okulda konteyner kentlerde yaşayan çocuklarımıza ücretsiz eğitim vereceğiz. Başta Nilüfer Belediyesi olmak üzere ATÖF ve “Projeye destek veren herkese şahsım ve Samandağ halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

ATÖF Başkanı Yücel Tuna, bu projeyle iyi günde, kötü günde bir arada olma ve dayanışma ruhunu yaşadıklarını belirterek, “Bu felaketten sonra amacımız ailesini kaybeden, kimsesiz kalan çocuklarımızın imdadına yetişmekti. Almanya’nın farklı eyaletlerinde bir araya geldik. İlk etapta konteyner konteynerler Eğitim alanı olarak düşündüğümüz proje, Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle büyüyerek bugünkü halini aldı. Eğitim merkezi haline geldi. Dayanışma içinde herkesin gurur duyabileceği bir durum. Çocuklarımızın yüzlerindeki memnuniyeti görünce biz de mutlu oluyoruz. Değerli çocuklarımızın burada büyüyeceğine olan inancımız tam. Emeği geçen, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Anaokuluna malzeme sağlayan Nilüfer kadın dernekleri adına konuşan Altınşehir Kadın Derneği Başkanı Umut Aydos, böylesine anlamlı bir projede yer almaktan memnuniyet duyduklarını kaydetti. Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Fazilet, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ile birlikte projeye destek verenlere teşekkür plaketi verdi. İki lider daha sonra çocuklarla birlikte Samandağ Belediyesi Nilüfer ATÖF Anaokulu’nun açılışını yaptı. Açılışın ardından Önder Fazilet, anaokulundaki sınıfları gezerek çocukların sevincine ortak oldu.

Açılışın ardından Belediye Başkanı Turgay Fazilet ve Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz da Nilüfer Belediyesi’nin konteyner kentini ziyaret etti. Konteyner kentte kalan kadınların ikramlarını tadan ve onlarla sohbet eden Önder Fazilet, onlar hakkında bilgi alarak ihtiyaçlarının karşılanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu