Haber

Sırrı Süreyya Önder hangi partiden aday oldu? Sırrı Süreyya Önder hangi ilden milletvekili adayı oldu?

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde süre kısalınca partiler aday gösterme çalışmalarını hızlandırdı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) takvimine göre aday listelerinin teslimi için son tarih 9 Nisan olarak açıklanırken, adaylıkların devam ettiği Yeşil Sol Parti’den bazı tanınmış isimlerin de yer alması bekleniyor. liste. Peki Sırrı Süreyya Başkan hangi partiden aday gösterildi? Sırrı Süreyya Lider hangi ilden milletvekili adayı oldu?

SİRRİ SÜREYYA LİDER HANGİ PARTİDEN ADAY OLDU?

Yeşil Sol Parti’ye milletvekili aday başvurularında bir önceki seçime göre dikkat çekici bir artış yaşandı. Halkların Demokratik Partisi 2018 seçimlerinde 1.400 adaylık başvurusu alırken, Halkların Demokratik Partisi’nin 14 Mayıs seçimleri için listelerinden seçilecek olan Yeşil Sol Parti’ye 2.783 adaylık başvurusu yapıldı.

SİRRİ SÜREYYA ÖNDER HANGİ İL ADAYLARINDAN?

Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre; Aday adaylarının başvurularını incelemek üzere kurulan uzlaşma komisyonu, illerde yapılan olağan sandık sonuçlarına göre listeyi kesinleştiriyor. Bu çalışmalar devam ederken bir yandan da aday olmak için bazı isimlerle görüşmeler yapılıyor. Bu isimlerden biri de daha önce BDP ve HDP milletvekili olarak görev yapmış yönetmen ve senarist Sırrı Süreyya Önder. Çözüm sürecinde İmralı’daki müzakereleri yürüten heyette yer alan Önder’in Yeşiller ve Sol Parti’nin adaylık teklifini kabul ettiği ve İstanbul’dan milletvekili adayı olacağı öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu