Haber

Tuzla Piyade Okulu’ndaki soruşturmada karar! Disiplin cezasına çarptırılan personel ihraç edildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Tuzla Piyade Okulu’nda bir grup teğmen arasında çıkan kavgaya ilişkin kararın açıklandığını duyurdu. Karara göre olaya karışan personel Silahlı Kuvvetlerden ihraç edildi.

Tuzla Piyade Okulu’ndaki 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’nde bir teğmenin yakasına Atatürk fotoğrafı takmak istememesi üzerine başlayan ve daha sonra arbedeye dönüşen olayla ilgili karar açıklandı. Karara göre olaya karışan 7 işçi Silahlı Kuvvetlerden ihraç edildi.

TSK’DAN İHRAÇ EDİLDİLER

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu ve Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yıl dönümünde Piyade Okul Komutanlığı’nda meydana gelen olayla ilgili başlatılan idari soruşturma kapsamında, olaya müdahale eden personele soruşturma başlatıldı. Kara Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulunca belirlenen ve Yüksek Disiplin Kurulu’na intikal eden olayın; Silahlı Kuvvetler Disiplin Kanunu ile Türk Silahlı Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuatın emredici hükümleri uyarınca, ‘ Silahlı Kuvvetler’den ayrı bir işlem yapılmış olup, diğer işlemler olayın anılan sürecinden elde edilecek belge ve bilgilere göre yürütülecektir.

Önceliği yerleşik disiplini korumak olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde; “Temel değerleri sarsacak, disiplini bozacak, askeri hiyerarşiyi bozacak hiçbir kişi, olay ve duruma hoşgörü gösterilmeyeceğine dair en ufak bir şüphe olmamalıdır.”

NE OLDU?

İddiaya göre, İstanbul Tuzla Piyade Okulu’nda düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’nde bazı teğmenler yakalarına Atatürk fotoğrafı takmayı reddetti. Bu duruma diğer teğmenler tepki gösterdi ve kavga çıktı. Fotoğrafı olmayanlardan biri şikayetçi oldu ve darp raporu aldı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı hukuk biriminde konuyla ilgili idari soruşturma başlatıldı.

boztepehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu