Haber

Adil Aliyev’in Iğdır ziyaretine CHP’den tepki: Azerbaycan’ın çıkarına değil

Azerbaycan Meclisi Başkan Yardımcısı Vekili Adil Aliyev başkanlığındaki Azerbaycan milletvekillerinden oluşan heyet, ikinci tur öncesi AK Parti Iğdır il başkanlığını ziyaret etti.

Heyet adına konuşan Adil Aliyev, “Bugün Türkiye-Azerbaycan kardeşliği en üst düzeydedir. Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev ve Recep Tayyip Erdoğan bu kardeşliği en üst mertebeye çıkarmışlardır. Bu kardeşlik daha da ileri gidecek. Türkiye ve Azerbaycan bölgede istikrar unsuru olan güçlü devletlerdir. 44 gün savaşında Türk Milleti ve Devleti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğini unutmamız mümkün değil.

İkinci tip görevi için Iğdır’da bulunan eski CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Azeri milletvekillerinin seçim ziyaretine tepki gösterdi:

“Can Azerbaycan’ın Türkiye’nin iç siyasi sorunlarına müdahil olması, siyasi yarışta bir tarafı desteklemesi Azerbaycan’ın çıkarına değildir. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Azerbaycan Cumhuriyeti’ni kim yönetirse yönetsin, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik bağı devam edecektir. Bu bağ AK Parti iktidarıyla başlamadığı gibi AK Parti’nin gitmesiyle de bitmeyecektir. Seçimler gelir geçer, yöneticiler değişir ama Azerbaycan ile Türkiye’nin dostluğu ve kardeşliği değişmez. Dolayısıyla herkesin soruna bu açıdan bakması, bağlarımızı zedeleyecek söz ve davranışlardan kaçınması her iki devletimizin de çıkarına olacaktır.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu