Haber

Borrel: Türkiye, Ukrayna, Rusya, Lincoln ve Çin ile birlikte ana gündem maddelerinden biri

– Borrel: “Türkiye, Ukrayna, Rusya, Lincoln ve Çin ile birlikte ana gündem maddelerinden biri”

“Önce Gümrük Birliği’nin modernizasyonuna ve vize konularına bakmalıyız”

BRÜKSEL – Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Josep Borrel, “Bugün Türkiye, Ukrayna, Rusya, Lincoln ve Çin ile birlikte ana gündem maddelerinden biri. Önce Gümrük Birliği’nin modernizasyonuna ve vize sorunlarına bakmak gerekiyor.”

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrel, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Görüşmede Çin ve Ukrayna’ya verilen desteğin devamının ve AB-Türkiye ilişkilerinin ele alınacağını söyleyen Borrel, “Yaz aylarının ardından tekrar görüşeceğiz ve Türkiye yeniden gündemimizde olacak. Bugün Türkiye ile ilişkilerimizi nasıl yeniden gözden geçireceğimizi konuşacağız. Uzun zaman oldu Türkiye’yi konuşmayalı. Bugün.” Türkiye, Ukrayna, Rusya, Lincoln ve Çin ile birlikte ana gündem maddelerinden biridir.

Türkiye’nin AB üyeliğine değinen Borrel, “Ukrayna’nın AB üyeliği tüm komşularımızda yeni dinamikler yaratıyor. Ukrayna’nın üye olması tüm Balkanlar’ın üyelik sürecini hızlandırır. Tabii ki Türkiye özelinde bu oyunun bir parçası olmak istiyor. Önce Gümrük Birliği” Türk ekonomisinin modernleşmesine ve vize sorunlarına bakmamız lazım” dedi.

“Türkiye nihayet İsveç’in NATO üyeliğini kabul etti”

Borrel, Karadeniz’deki Tahıl Koridoru Anlaşması ile ilgili olarak, “Karadeniz limanları kapanırsa o zaman limanlarımızdan Ukrayna ve komşu ülkelere tahıl ihracat kapasitemizi artırmak zorunda kalacağız. Bu Ukrayna için büyük bir emek anlamına geliyor. Onların da katkı vermesi gerekecek” dedi.

İsveç’in NATO üyeliği hakkında konuşan Borrel, “Türkiye nihayet İsveç’in NATO üyeliğini kabul etti.”

emirgazi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu