Haber

Canik’te Eller Filistin İçin Semaya Kaldırıldı

Canik Belediyesi’nin ilçede düzenlediği, Ayasofya Camisi Baş İmamı Mehmet Emin Ay’ın katılımıyla düzenlenen Sabah Namazı Toplantısı’nda Filistin için dualar okundu.

Maneviyat dolu programlarla vatandaşları buluşturmaya devam eden Canik Belediyesi, ilçede Sabah Namazı Toplantısı düzenledi. Ayasofya Camisi Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın konuk olarak katıldığı programda bir araya gelen yüzlerce vatandaş, İsrail’in Filistin’e yönelik işgal politikasını ve sivillere yönelik saldırılarını şiddetle kınadı. Programda Kudüs ve Mescid-i Aksa ile Filistin halkının özgürlüğü için dualar edildi ve Kur’an-ı Kerim okundu. AK Parti Samsun Milletvekili Av. Canik Merkez Camisi’nde düzenlenen programa katıldı. Ersan Aksu, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Ayasofya Camii Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, AK Parti Canik İlçe Başkanı Mahmut Gençay, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Mirasımız Kudüs Derneği Samsun Temsilcisi Vahdettin Dumanoğlu ve vatandaşlar katıldı.

 

“Filistinli kardeşlerimizin yanındayız”

İsrail’in Filistin’de sivilleri hedef alan saldırılarının savaş hatası olduğunun altını çizen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “İsrail savaş suçlarına her geçen gün bir yenisini eklemeye devam ediyor. Masum insanların ve sivil vatandaşların hayatına yönelik kanlı bir girişimde bulunuyor. Bu cinayetin sorumlusu İsrail’dir, “Eninde sonunda işlediği kanunsuzluğun hesabı sorulacaktır. İsrail’in Filistinli kardeşlerimize yönelik, sivilleri hedef alan saldırılarını bir kez daha kınıyorum. İsrail’in barbar tutumuna karşı tüm insanlığı birleşmeye davet ediyorum. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu