Haber

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan ölüm yıldönümlerinde anıldı

68 Kuşağı’nın liderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, 6 Mayıs 1972’de idam edildi. Ölümlerinin 51. yılında üç isim bugün düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

Üç Fidan bugün İstanbul Dolmabahçe ve Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki mezarlarında anılacak. Üç fidan için birçok şehirde anma törenleri yapılacak:

Adana Çukurova Belediyesi’nin Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için yaptırdığı Üç Fidan Parkı bugün saat 14.00’te törenle açılacak.

Sol Parti İzmir İl Örgütü de bugün Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın ölüm yıl dönümü olan İzmir Narlıdere’de İstiklal Yürüyüşü yapacak. Narlıdere İlçe Polikliniği önünden başlayacak yürüyüş, Sol Parti Seçim Bürosu önünde son bulacak. Saat 16.00’da başlayacak İstiklal Yürüyüşü’ne SOL Parti MYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Adayı Alper Taş da katılacak. Yürüyüşün ardından saat 17:00’de Narlıdere Demokrasi Meydanı’nda Ali Asker konseri verilecek.

Yarın İzmir Bayraklı’da düzenlenecek etkinlikte Gezmiş’in hayatını anlatan bir belgesel gösterilecek ve Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, kardeşini anlatacak. Devrimci 78’ler Federasyonu tarafından düzenlenen ve Bayraklı Belediyesi’nin de desteklediği etkinliğin sonunda bir anma konseri verilecek.

Bursa’da Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Üç Fidan Gençlik Parkı’nda anılacak. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu