Haber

Diyarbakır’da pikniğe giden vatandaşlar hırsızların hedefi oldu

Diyarbakır’da pikniğe giden vatandaşlar hırsızların hedefi oldu. Güvenlik kamerasının bulunmadığı yerleri belirleyen kişi veya kişilerin 16 aracı soymaya çalıştığı ve bazı araçlardan hırsızlık yaptığı öne sürüldü.

Olay, pazar günü saat 18.30 sıralarında Eğil ilçesine bağlı Yatır köyü çevresindeki piknik alanında meydana geldi. Piknik alanının üst kısmına park halinde bulunan 16 araç, güvenlik kameralarının olmamasını fırsat bilen kişi veya kişilerce soyulmaya çalışıldı. Piknikçilerin aynı anda piknik alanında olduğunu gören hırsızlar, 16 araca da girmeye çalıştı. Hırsızlar bu araçlardan 3 tanesini açarak içindeki para, pantolon ve cüzdanı çaldı.

Piknik yaptıktan sonra araçlarına binmeye çalışırken durumu fark eden vatandaşların bir kısmı araçlarının hırsızlar tarafından soyulduğunu, bir kısmı da hırsızların camlardaki parmak izlerinden kapıların zorlandığını fark etti.

Aracının soyulduğunu anlayan mağdurlardan Yusuf Varol (22) durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin de bölgeye geldiğini belirten Varol, “Eğil ilçesine bağlı Yatır köyü (Şövalye) temiz bir yer olduğu için 2 gün önce arkadaşlarımızla piknik yapmaya gittik. Sabah 00.Akşam 18:30 sıralarında araçlarımızı park ettiğimiz yere baktık iki aracımızın camı kırıldı sadece bizim aracımız yoktu 16 civarı araç vardı sadece bizim aracımızınkiler camı kırıldı ancak diğer araçlara da hırsızlar tarafından müdahale edildi.Aracın camının kırıldığını görünce hiçbir müdahalede bulunmadan hemen jandarma personeline haber verdik.Jandarma ekipleri mevzi uzakta olduğu için hareket etti. “Yarım saat sürdü. Durumu olay yeri inceleme ekiplerine de bildirdiler. Olay yeri inceleme ekipleri akşam saat 22.00 sıralarında geldiklerinde parmak izi filan aldılar. Daha sonra karakola gittik ve söz verdik.”

Pantolon bile araçtan çalındı.

34 ZB 5631 plakalı aracının camının kırılarak taşlarla soyulduğunu belirten Varol, “Piknik alanından çıkıp araçlarımızı park ettiğimiz yere gittiğimizde tüm araçları görebildik. aracımızın camı kırıldı diğer araçlara da baktık başka bir aracın sürücüsü aracını kilitlemeyi unutunca hırsızlar direk kapıyı açmışlar hırsız “Farklı bir araçta para olduğunu gören hırsız denedi camı zorlamak istedi, açamayınca vazgeçti. Aracımızın camını taşla kırarak çaldı” dedi.

Köylülerin daha önce de bu tür hırsızlık olaylarının çok olduğunu kendilerine ilettiklerini aktaran Varol, “Olay yeri inceleme ekipleri geldiğinde sadece bizim aracımız vardı. Diğer araçlarda maddi hasar olmadığı için olay yeri inceleme ekipleri geldi. Bizden önce gitti. Aksi takdirde parayı görmezden gelip şehre dönecektik. “Köylülerin söylediğine göre bu olay daha önce de olmuş. İlk kurbanlar biz değiliz. Lütfen yetkililer bir analiz bulsun ki bu tür olaylar devam etmesin.” – DİYARBAKIR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu