Haber

Dünya Kupası’nda kupa törenine damga vuran anlar! Katar Emiri’nin Messi için giydiği kıyafet gündem oldu

2022 Dünya Kupası finalinde Arjantin, Katar’da Fransa’yı seri penaltı atışlarında yenerek tarih yazdı. Maçın kupa seremonisi sonunda ortaya çıkan bir sahne sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

36 YIL SONRA TARİHİ ZAFER

Normal süresi 2-2 biten Katar’daki final maçı uzatmaya gitti. Arjantin ve Fransa’nın uzatmalarda karşılıklı golleriyle penaltı atışlarına kadar uzanan mücadeleyi tangocular kazandı ve 36 yıl sonra Dünya Kupası’nın sahibi oldu.

FUTBOL FANATİKLERİ

Maçın ardından kupayı almak için kürsüye çıkan Lionel Messi’nin Katar Komutanlığı tarafından “Bisht” adı verilen yöresel kıyafeti giymesi olay oldu. Futbolseverler, sosyal medyada Lionel Messi’nin kupayı kaldırırken Arjantin forması yerine bişt ile gösterilmesinin skandal olduğunu belirtti. Katar’da cüppenin özel ve resmi günlerde giyildiği belirtilirken, tarihi kupa töreninde Messi’nin bu nedenle giydirildiği belirtildi.

BİST NEDİR?

Arapların giydiği değişik renklerde olan giysilere bişt denir. Kaftan formunda tam boy olan ancak açık kol bölümü olmayan bişt, özel günlerde ve resmi günlerde grup elbisesinin üzerine giyilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu