İş

İş Bankası’na 250 milyon dolarlık finansman

İş Bankası’na 250 milyon dolar finansman

Türkiye İş Bankası, uluslararası havale akışlarına dayalı seküritizasyon programı kapsamında yaklaşık 250 milyon ABD doları tutarında yeni kaynak sağladı.

 

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından “BB+” notu verilen, 5 yıl vadeli ve aşağıdakilerden oluşan süreçte ticari bankalar ve yatırımcıların yanı sıra Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası da (EBRD) yatırımcı olarak yer aldı. 4 dilimden oluşmaktadır. EBRD’nin sağlayacağı 100 milyon ABD doları tutarındaki kaynağın 80 milyon ABD doları deprem bölgesine hizmet ve inşaat yapan firmaların finansman ihtiyacının karşılanmasında, 20 milyon ABD doları ise kadınların yönettiği/sahip olduğu işletmelerin finansmanında kullanılacak.

   

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gamze Yalçın, konuya ilişkin değerlendirmesinde, yurt dışından gelen havale akışlarına dayalı seküritizasyon süreçlerinin, Türk bankalarının uluslararası fon kaynakları arasında önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “2000 yılından bu yana yurt dışından gelen havale akışlarına dayalı seküritizasyon süreçleri, İşçi dövizi akışları ve uzun vadeli kaynak sağlıyoruz. “Başarılı menkul kıymetleştirme işlemlerimizle Türkiye ekonomisine kaynak sağlamaya devam ederken, ekonomik yaşamda ve depremden etkilenen bölgenin yeniden inşası ve kalkınmasına yönelik faaliyetlerde kadınlara destek olmaya devam edeceğiz.” sürdürülebilirlik alanında bölge.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ovacikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu