Haber

Netanyahu Tevrat’tan alıntı yaparak İsrail askerlerine seslendi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’ndeki saldırılara katılan İsrail askerlerine yine Tevrat’tan alıntı yaparak seslendi.

Başbakanlık Basın Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Netanyahu, İsrail askerlerine hitaben bir mesaj yayınladı.

Tevrat’ın Tesniye kitabında, Yahudilerin Mısır’dan çıkışını anlatan “Siz Mısır’dan çıktıktan sonra yolda Amalekliler’in size yaptıklarını hatırlayın.” Bölümü aktaran Netanyahu, “Bu savaş, ışığın çocukları ile karanlığın çocukları arasındadır. Işık karanlığa galip gelene kadar misyonumuzdan vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

İsrail Başbakanı mesajını şöyle sürdürdü:

“Allah, askerlerimizi her türlü sıkıntıdan, her türlü hastalıktan korusun, onları her işinde başarılı kılsın, onları kurtuluş ve zafer tacıyla süslesin. Fitne, bizi ve tüm dünyayı tehdit eden birçok kötülüğü yenecektir. Allah’ın izniyle , birlikte kazanacağız.”

Netanyahu’nun aktardığı pasajdaki “Amalekliler” ifadesi, Yahudi geleneğindeki berbatlığın zirvesini temsil ediyor.

Netanyahu, Yahudi varlığını tehdit eden halkları tanımlamak için kullanılan bu kelimeyi, 7 Ekim’den bu yana İsrail ordusunu Gazze’ye karşı savaşta “motive etmek” amacıyla defalarca kullandı.

Netanyahu savaş sırasında sık sık Tevrat’tan alıntılar yapıyor

Netanyahu’nun Gazze’ye yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana açıklamalarında sık sık Tevrat’tan alıntılar yapması dikkat çekiyor.

Başbakan Netanyahu ve İsrail yönetimi, iç eleştiriden kaçınmak, uluslararası destek kazanmak ve sivil ölümlerini meşrulaştırmak için Yahudi ve Hıristiyan teolojisine göndermeler içeren konuşmalar yapıyor.

Netanyahu 9 Ekim’de yaptığı konuşmada Tevrat’ın Samuel kitabında “İsrail’in sonsuzluğu yalan değildir” demişti. Açıklamaya işaret ederek, “İsrail’in kuruluşu bir mucizedir; bir iman ve çalışma örneğidir.”

Başbakan Netanyahu, 25 Ekim’deki konuşmasında yine “Isaiah” kitabından alıntı yaptı: “Ülkenizde artık şiddet, sınırlardan soygun ve yıkım haberleri gelmeyecek. Duvarlarınıza kurtuluş, kapılarınıza övgü diyeceksiniz. ” Alıntıya yer verdi.

Laik görüşleriyle tanınan Netanyahu’nun daha önceki konuşmalarında nadiren Tevrat’tan alıntı yaptığı biliniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu