Haber

İZAYDAŞ’ta TİS görüşmeleri başladı

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ’ta toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı. Yerel-Sen, TES-İŞ ve İZAYDAŞ’ın üst düzeyde temsil edildiği ilk toplantıda toplam 16 idari maddeye imza atıldı.

Genel Müdürlük toplantı salonunda düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinin açılış toplantısına yoğun katılım oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Çakmak’ın da katıldığı toplantıda, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Kemal Altunel, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Genel Müdür Yardımcısı İsmail Uludağ ve birim yöneticileri hazır bulunurken, patron temsilcisi Local-Sen, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Derilik ve sendika. uzmanları temsil etti. İZAYDAŞ’ta örgütlenen TES-İŞ sendikasının yanında Genel Başkan İrfan Kabaloğlu, Toplu İş Sözleşmelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Özil, Adapazarı Şube Başkanı Hasan Arıcı ile şube müdürleri ve işyeri temsilcileri hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç yaptı. Saraç, şirket olarak serbest piyasa rekabeti ile uğraştıklarını belirtti. CBA oturumlarında gerçekçi ve uygulanabilir müzakereler beklediklerini belirten Genel Müdür Saraç, “Sözleşme aşamalarında her türlü müzakereyi yapıyoruz. İmzaladıktan sonra da sözleşmemizin her maddesini harfiyen yerine getirmeye önem veriyoruz” dedi.

TES-İŞ Adapazarı Şube Başkanı Hasan Arıcı, toplu iş sözleşmesinin 8’inci devri için İZAYDAŞ ile görüşmelere başladıklarını belirterek, “Amacımız, çalışanların çıkarları ve İŞKUR’un durumunu dikkate alarak sözleşme imzalamak. iş veren.” BDT müzakerelerini bire bir sorumlulukla yürüteceklerini belirten Arıcı, “Hak edenin hak ettiği ücreti almasını ve işyeri bütünlüğünün bozulmamasını önemsiyoruz.”

Yerel-Sen Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Derilik ise İZAYDAŞ’ın çıkarlarını en doğru şekilde yürüten iş yerlerinden biri olduğunu belirterek, bu toplantıların masa başında keyifli bir şekilde sonuçlanacağına inandıklarını belirtti. Toplantıların şirket yönetimi ve çalışanları için hayırlı olmasını diledi.

TES-İŞ Genel Lideri İrfan Kabaloğlu yaptığı konuşmada, “İZAYDAŞ’ın sektördeki lider konumundan gurur duyuyoruz. Sendikamız ile İZAYDAŞ arasında yıllardır devam eden güven ortamının artarak devam etmesinden mutluluk duyuyoruz. Ne krizler, ne zorluklar gördük. Zor şartlar olsa da tarafların üye çalışanlarımızı mutlu etmek için azami gayreti göstereceklerine inanıyoruz.”

İZAYDAŞ’ta çalışan toplam 241 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde toplam 64 konu görüşülecek. İlk toplantıda 16 konu görüşülürken, kalan 48 konunun görüşülmesine 15 gün içinde devam edilecek. Anlaşma 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu