İş

Kontek Enerji 2023’te yüzde 100 büyüdü

Gücün her alanında “Enerji ve Ötesi” sloganıyla yer alan Kontek Power, yenilikçi proje ve yatırımlarıyla 2023 yılını 130 milyon dolar ciro ve yüzde 100 büyümeyle kapattı. 2024 yılında kuruluşunun 30. yılını kutlamaya hazırlanan Kontek Güç, yeni yatırım planları, yerel ve global işbirlikleri ve istihdam hedefleriyle yeni dönemde de büyümesini artırarak ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edecek.

Enerji verimliliği, otomasyon ve yenilenebilir enerji alanlarında faaliyet gösteren Kontek Güç, büyüme hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Güç Verimliliği & Sürücü analizleriyle sektörde yüzde 20 büyüme elde eden Kontek, Türkiye’de 8 bölgede 8 farklı yerel şirketle kurduğu Solar Alliance’ı Solar Alliance ortaklık ağıyla güçlendirmeye devam ediyor. 2023’te Solar Alliance Ortakları ve Solar ünitesiyle birlikte 200MWp heyetinin desteğiyle projeye imza atan Kontek Güç, 2024 yılında Türkiye pazarında toplam pazar payına sahip olacak. 300MWp konseyinin gücüyle GES+ projelerini hayata geçirmeyi hedefliyor.

“Kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor ve enerji ihtiyaçlarını yüksek performansla karşılıyoruz.”

Türkiye’de enerji sektöründe öncü projelerle hizmet veren Kontek Enerji’nin sürdürülebilirlik konusunda güçlü bir oyuncu olarak Cumhuriyetin 100. yılını kutladığını belirten Kontek Enerji, şunları kaydetti: Kontek Power COO’su Vedat Adak, şu değerlendirmelerde bulundu: “ Kontek Enerji’nin kuruluşundan bu yana geçen 30 yılda, enerji sektöründe fark yaratan projelere imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Güneş Enerjisi alanında faaliyete başlayan şirketimiz şu anda Enerji Depolama, Otomasyon, Sürücüler, Mühendislik Sürücüleri, Güneş, Güneş İttifakı ve Solarji. üstlenir. Sunduğumuz teknolojilerle, ekonomik istikrarı ve doğal çevrenin kaynaklarını korurken, kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor ve güç ihtiyaçlarını yüksek performansla karşılıyoruz. “30. yılımızı kutladığımız 2024 yılında, kullanıcıların güç ihtiyacını karşılarken sosyal sorumluluğumuzu da unutmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

“Çalışan deneyimini güçlendirmek için Kontek Akademi’yi hayata geçireceğiz”

Adak, şirketin 2024 yılındaki bir diğer hedefinin de çalışan deneyimini güçlendirmek olduğunu belirterek, “Şirket olarak çalışanlarımızın memnuniyetini ve başarısını ön planda tutuyoruz. Bu nedenle çalışanlarımızın işlerindeki başarılarını arttırmak ve motivasyonlarını artırmak amacıyla kurduğumuz Kontek Akademi programı ile şirket içi eğitim organizasyonları düzenlemeyi planlıyoruz. Bu sayede çalışanlarımızın mesleki gelişimlerine katkıda bulunuyor ve iş rollerini geliştiriyoruz. Becerilerini güçlendirmeyi ve kariyer yollarını daha etkili bir şekilde yönlendirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Hızla değişen teknolojik trendlere ayak uydurmak ve işimizin geleceğini garanti altına almak için, teknoloji odaklı eğitim programlarını desteklerken, işyerinde yeniliği teşvik edecek projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Çalışanlarımızın yaratıcı fikirlerini paylaşmalarını ve kendi projelerini geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla yenilikçi girişimcilik programlarını aktif olarak destekleyeceğiz. Bu sayede çalışma ortamımızda yaratıcı düşünmeyi teşvik ederek çalışan deneyimini daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz.”Dedi ki: .

Kontek Power, yeni döneminde “X Factor of Energy:” sloganı ve markasıyla gerçekleştireceği yatırımla enerji sektöründeki bilgi ve tecrübesini enerji depolama alanına aktararak yenilenebilir enerji alanında yeni bir dönem başlatacak. Maxxen”. Maxxen, enerjinin daha sürdürülebilir ve verimli kullanılması için enerji depolama teknolojileri alanında çözümler sunmayı amaçlamaktadır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu