Ekonomi

Musk, Peltz Yönetim Kurulu Seçimlerini Kazanırsa Disney Hisselerini Satın Alma Niyetini Belirtti

Elon Musk Çarşamba günü yaptığı açıklamada, aktivist yatırımcı Nelson Peltz’in medya ve eğlence holdinginin yönetim kuruluna katılmayı başarması halinde Disney (DIS) hisselerini satın alma niyetinde olduğunu belirtti.

“Nelson Peltz Disney yönetim kuruluna mükemmel bir katkı sağlayacaktır! Onun katılımı şirket içinde iyileştirmelere yol açacak, tekliflerinin kalitesini artıracak ve diğer şirketlerdeki etkisine benzer şekilde hissedarların çıkarlarını etkili bir şekilde temsil edecektir” dedi.

“Böyle bir değişiklik muhtemelen Disney’in hisselerinin değerinde bir artışa yol açacaktır” diye devam etti.

Musk, Amerikalı hedge fon yöneticisi Bill Ackman’ın X platformunda yaptığı ve Disney’in Nelson Peltz ile olan vekâlet mücadelesindeki avantajına ilişkin basına erken açıklama yaptığı iddialarına ilişkin endişelerini dile getiren ve bu tür davranışların etik dışı olduğunu ve oylamayı haksız yere etkileyebileceğini belirten bir açıklamayı yorumluyordu.

Salı günü Reuters, Disney’in, Peltz’in Trian Fon Yönetimi’nin yönetim kuruluna yönelik meydan okumasını savuşturmak için hissedarlarından yeterli desteği almış göründüğünü bildirdi.

İlk oy sayımına göre, Disney’in mevcut yönetim kurulu üyeleri, Peltz ve daha önce Disney’in finans müdürü olarak görev yapan Jay Rasulo da dahil olmak üzere Trian’ın adaylarının önünde yer alıyor.

Ackman bu spekülasyonlara, oy sayımlarının erken açıklanmasının hissedarların kararlarını mevcut yönetim kuruluna fayda sağlayacak şekilde etkileyebileceğini ve bunun da hissedar yönetişimi ve adalet ilkelerini zedeleyebileceğini belirterek yanıt verdi.

DIS hissedarlarını yönetim kurulu seçimlerinde Peltz’i desteklemeye çağırdı.

Ackman, “Nelson’ın uzmanlığı ve şirket ve danışmanları tarafından kullanılan şüpheli taktikler hakkındaki anlayışım göz önüne alındığında, hissedarların Nelson Peltz’i Disney yönetim kuruluna seçmelerini şiddetle savunuyorum” dedi.

Peltz’in seçilmesi halinde Musk, şu anda herhangi bir Disney hissesine sahip olmadığı için bunun Disney hisselerini kendisi için daha cazip bir yatırım haline getireceğini belirtti.

“Nelson yönetim kuruluna katılırsa kesinlikle hisselerine yatırım yaparım. Başarı geçmişi her şeyi anlatıyor,” dedi Tesla CEO’su.

Bu makale AI’nin yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu