Yaşam

Nefes Kesen Manzarasıyla Düden Şelalesi: Antalya’da Bu Göz Kamaştıran Doğal Şovu Mutlaka Görmelisiniz!

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Düden Şelalesi, Antalya’nın en değerli turistik yerlerinden biridir. Türkiye genelinde ve hatta diğer ülkelerde yabancı turistler sayesinde adından söz ettiren Düden Şelalesi iki ayrı kola ayrılıyor ve bu kollardan biri de Aşağı Düden; diğerine Yukarı Düden denir. Bazı kaynaklarda İskender Şelalesi olarak da geçen Düden Şelalesi, kolay ulaşılabilirliği ve eşsiz doğal güzelliği ile öne çıkıyor.

Bu içeriğimizde Antalya Düden Şelalesi hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

Düden Şelalesi Hakkında Bilgi

Kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali’nden alan Düden Şelalesi, Düdenbaşı denilen bir noktada yüzeye çıkıyor. Düden Çayı boyunca iki kola ayrılır. Bu kollardan biri Aşağı Düden, diğeri Yukarı Düden’dir.

Aşağı Düden, Antalya’ya yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki bir koludur. Yukarı Düden, Varsak’a 1 km uzaklıktadır. Her iki kol da Akdeniz’e dökülmüştür. Aşağı Düden Şelalesi Lara’nın yanında yer almaktadır. Yörenin adı Karpuzkaldıran olduğu için Karpuzkaldıran Şelalesi olarak da anılmaktadır.

Aşağı Düden Şelalesi’nin yanında bulunan Gençlik Parkı, hem aile gezileri hem de şelaleyi izlemek için en ideal yerlerin ortasında yer alıyor. Burada ayrıca kafeterya, otopark ve piknik alanı bulunmaktadır. Zirvedeki şelale manzaralı restoranlardan birinde kahvaltı yapmak Antalya’nın en keyifli aktiviteleri arasında yer alıyor.

Yukarı Düden Şelalesi, İskender Şelalesi olarak da bilinir. MÖ 334-333 yıllarında Pamfilya’yı fetheden Büyük İskender’in bu bölgeden geçtiği ve burada atlarını suladığı söylentisinden dolayı bu ismi almıştır. Yukarı Düden Şelalesi’nin bulunduğu bölge 1970-1972 yılları arasında Devlet Su İşleri tarafından piknik ve mesire yeri olarak yaptırılmıştır. Yüzeyden su çıkmadığı zamanlarda bile Düden Şelalesi’nin altından saniyede en az 10 metreküp su yüzeye çıkıyor.

Düden Şelalesi Nerede? Nasıl gidilir?

Aşağı Düden Şelalesi, Antalya’da Lara yakınlarında yer almaktadır. Adres ve konum bilgileri aşağıdaki formdadır:

Adres: Çağlayan, Lara Cd. No:457, 07230 Muratpaşa/Antalya

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Yukarı Düden Şelalesi’nin adres ve konum bilgileri şu şekilde:

Adres:Devrek Mahallesi Düden Şelalesi Parkı, Kepez/Antalya

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Düden Şelalesi’ne ulaşım için minibüs ve otobüs seçenekleri bulunuyor. Aynı zamanda Aşağı Düden için de tekne çeşitleri bulunmaktadır. Antalya limanından cins rezervasyonu yaptırabilir ve tekne tipi ile bölgeyi gezebilirsiniz. Limanda çeşitli su aktivitelerini birleştiren çeşitli türlerde ırklar mevcuttur. Bazı çeşitler 2 saat, bazıları 5 saat sürüyor ve fiyatlar buna göre artıyor.

Düden Şelalesi Hakkında Ziyaretçi Yorumları

Yukarı Düden için ziyaretçi yorumları şöyle:

‘Görülmesi gereken harika bir yer. Hafta sonları biraz kalabalık ama hafta içi erken giderseniz. Daha güzel olurdu. İçinde bir de mağara var, içinden geçip suyun altına bakabilirsiniz. Parkta kafeler var, suyun güzelliğini izlerken kahvenizi yudumlayabilirsiniz.’

‘O kadar muhteşem ki Allah ne güzel yerler yaratmış dedirtiyor, mükemmel bir manzarası var’

Aşağı Düden için ziyaretçi yorumları şu şekilde:

‘Antalya’ya gittiyseniz burayı görmeden dönmeyin. Düden şelalesinin denize dökülen kısmı burasıdır. Kafası farklı bir yerde. Hayatımda ilk defa denize dökülen bir şelale gördüm. Gördüğüm şelalelerin ortasında yerini aldı. Ayrıca çevresinde oldukça geniş ve keyifli bir otopark alanı bulunmaktadır. Burada oturup dinlenebilirsiniz. Rakımdan dolayı Antalya sıcağında çok iyi bir serinliğe sahiptir. Otopark ile ilgili olarak gittiğimde üste ücretsiz park yerleri vardı. Kamp sandalyenizi ve masanızı alın ve keyfinize bakın. Özellikle günbatımında güzel olduğunu söylediler ama biz biraz daha erken gittik ve yine de güzeldi.’

dodurga-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu