Haber

Nusaybin’de şehit olan Jandarma Astsubay Astsubay Çavuş Mehmet Gündüz’ün cenazesi Tokat’a gönderildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Astsubay Mehmet Gündüz’ün (36) cenazesi törenle memleketi Tokat’a uğurlandı.

Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Gündüz, Nusaybin kırsalında ‘Eren Huzur İlkbahar-Yaz-1 Harekatı’nda PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralandı. Bölgeden alınarak Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Gündüz, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu.

Evli ve iki çocuk babası olan Şehit Gündüz için Mardinli Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı’nda tören düzenlendi. Şehidin yakınlarına Vali Mahmut Demirtaş, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Recep Yalçınkaya, 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hikmet Yokarıbaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut ve kurum amirlerine, silah arkadaşları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yöre halkı katıldı.

Şehidin cenazesi Türk bayrağına sarılı olarak tören alanına getirildikten sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak özgeçmişi okundu. İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in namazının ardından Astsubay Astsubay Mehmet Gündüz’ün cenazesi askeri uçakla memleketi Tokat’a uğurlandı.

izmitajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu