Teknoloji

Paranın fidye yazılımına aktığını duyduğunuzda kulaklarınıza inanamayacaksınız

İnsanların bilgilerini rehin alan ve fidye yazılımlarla para talep eden korsan çeteleri için 2023 yılı o kadar karlı bir yıl oldu ki, parayı gören diğer korsanların da bu dallara dalmak için hazırlık yaptığından emin olabilirsiniz. 2023’te fidye korsanları tam anlamıyla zirveye çıktı.

Güvenlik şirketlerinin araştırmalarına göre 2022 yılında işleri pek de iyi gitmeyen fidye yazılım çeteleri, 2023 yılına çok iyi hazırlanmış gibi görünüyor çünkü bu çeteler Yıl içinde toplam 1 milyar doların üzerinde fidye toplamayı başardılar . Bu, dijital korsanlık tarihinde bir dönüm noktası olarak değerlendirilebilir.

Korsanlık dünyadaki en yararlı iş haline gelmemeli

2022 yılında Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle bu bölgede faaliyet gösteren çoğu korsan grubunun işleri sekteye uğradı ve canlarını kurtarmak için savaştan kaçarken fidye işine fazla odaklanamadılar. Daha sonra FBI Hive adlı bir yazılım Bunu hayata geçirerek fidye toplayanların 210 milyon dolar fidye parası kazanmasının önüne geçmeyi başardı. Ancak korsanlar 2023’e daha hazırlıklı girmiş gibi görünüyor, çünkü tüm engellemelere rağmen 1 milyar dolardan fazla fidye topladılar.

Dijital güvenlik şirketleri 2024 yılında daha etkili karşı önlemler geliştiremezlerse, bilgisayar korsanları daha fazla insanı mağdur etmeye ve Bitcoin ve Blockchain cüzdanlarına milyarlarca dolar akıtmaya devam edecek.

habercilimli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu