Ekonomi

Hasbro hisseleri 4. çeyrek kazançlarının ardından CFRA’da notunu düşürdü ancak hâlâ ‘en iyi oyunculardan biri’

Salı günü CFRA, Hasbro hisselerinin notunu değiştirerek şirketin notunu Strong Buy’dan Buy’a düşürdü ve fiyat hedefini önceki 68 $’dan 53 $’a düşürdü. Yeni hedef, CFRA’nın 2024 hisse başına kazanç (EPS) tahmininin 16,3 katı olarak belirlendi ve bu, Hasbro’nun üç yıllık ortalama ileri fiyat/kazanç (F/K) oranıyla uyumlu. CFRA ayrıca 2024 yılı EPS varsayımını 0,75 $ düşürerek 3,25 $’a revize etti ve 2025 yılı EPS tahminini 3,75 $ olarak açıkladı.

Hasbro, dördüncü çeyrek için normalleştirilmiş EPS’yi 0,38 $ olarak bildirdi; bu, bir önceki yılın aynı döneminde 1,31 $’ın altındaydı ve konsensüs tahminleri 0,26 $ eksikti. Çeyrek gelir, beklenen 1,68 milyar doların altında ve konsensüs varsayımlarının 67 milyon dolar gerisinde kalarak 1,29 milyar dolar olarak gerçekleşti. Şirketin üç aylık performansı segmentler arasında değişiklik gösterdi; Dijital Oyun gelirleri %7 oranında artarken, Tüketici Ürünleri ve Eğlence segmentlerinde sırasıyla %25 ve %49 oranında düşüş yaşandı. Eğlence segmentindeki önemli düşüş, sektördeki grevlerden ve Hasbro’nun 2022 yılı sonuna kadar ana faaliyet dışı sektörlerden stratejik olarak ayrılmasından kaynaklandı.

Şirket ayrıca yıl içinde eOne Sinema ve TV işiyle ilgili olarak toplam 1,3 milyar dolarlık değer düşüklüğü masrafıyla ve 130 milyon dolarlık envanter azaltma maliyetiyle karşı karşıya kaldı. Hasbro, 2024 yılı için iş segmentlerinde düşüşlerin devam edeceğini öngörüyor ve Tüketici Ürünlerinde %7 ile %12 arasında, Dijital Oyunlarda ise %3 ile %5 arasında bir düşüş öngörüyor.

CFRA, not düşüşlerine ve performans beklentilerindeki düşüşe rağmen Hasbro’ya yönelik olumlu görünümünü sürdürüyor.

Analistler, “Beklentilerin muhafazakar olduğuna ve HAS’ın bu alandaki en yetkin oyuncu olduğuna inanıyoruz.” dedi..

InvestingPro İçgörüleri

Hasbro zorlu bir piyasa ortamında ilerlerken InvestingPro platformu şirketin mali durumu ve gelecek beklentileri hakkında daha derin bir inceleme sunuyor. Piyasa değeri 7,12 milyar dolar olan Hasbro’nun mali durumu oyuncak ve eğlence sektöründe önemli bir yere sahip. InvestingPro verilerine göre şirketin Fiyat/Kazanç (F/K) oranı -12,82 olup, yatırımcıların kazançlarda bir toparlanma beklediklerini gösteriyor. Ancak 2023 yılı 3. çeyreği itibarıyla son on iki aylık düzeltilmiş F/K oranına baktığımızda 19,25 gibi daha olumlu bir rakam görüyoruz.

InvestingPro Tips, Hasbro’nun etkileyici bir şekilde 44 yıl boyunca temettü ödemelerini sürdürdüğünü, bunun da hissedarlara değer kazandırma konusundaki kararlılığının bir kanıtı olduğunu vurguluyor. Bu, son veriler itibarıyla %5,46’lık güçlü temettü getirisi ile destekleniyor. Ayrıca şirket, son üç ayda toplam %21,29’luk güçlü bir fiyat getirisi elde ederek yatırımcı güveninde potansiyel bir iyileşmeye işaret etti.

Analistler bu yıl satışlarda düşüş beklerken, şirketin likit varlıklarının kısa vadeli yükümlülüklerini aşması, sağlam bir likidite pozisyonuna işaret ediyor. Ayrıca analistler, son on iki ayda kârlı olmamasına rağmen Hasbro’nun bu yıl kârlılığa döneceğini iddia ediyor. Daha kapsamlı analiz arayan yatırımcılar için InvestingPro ek bilgiler sunmaktadır; https://www.investing.com/pro/HAS adresinde 6 InvestingPro İpucu daha var. Bu analizleri incelemek için okuyucular PRONEWS24Kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ek %10 indirimden yararlanabilirler.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu