Sağlık

Bahar alerjisi için doğru olan nedir? Bahar alerjisi nasıl tedavi edilir?

Bahar, doğanın uyanışını ve canlanmasını sembolize eder. Doğanın bize sunduğu tüm güzellikler bahar mevsimiyle birlikte yeşerir. Ancak bu mevsim tüm güzelliklerinin yanı sıra bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Bahar alerjisi bireylerin yaşam kalitesini büyük ölçüde etkilemekte, bireylerin iş ve sosyal yaşamlarını kısıtlamaktadır.

Generali Sigorta, bahar alerjisini etkili bir şekilde önlemenin yollarını ayrıntılı olarak anlattı. İşte yapmanız gerekenler…

Poleni takip edin

İlkbaharda polen seviyesinin yüksek olduğu günlerde dışarıda daha az zaman geçirmek, alerjik reaksiyonların önlenmesine büyük ölçüde yardımcı olacaktır. İnternetteki veya çeşitli uygulamalardaki polen iddialarını ve hava durumu raporlarını kontrol ederek plan yapmalısınız. Öte yandan uzmanlar, alerjik reaksiyon gösteren ve polenden etkilenen bireylerin polen seviyesinin daha düşük olduğu sabah erken saatlerde veya akşam saatlerinde dışarı çıkmalarını öneriyor.

Evdeki hava kalitesini iyileştirin

Bahar alerjisinden kaçınmanın bir başka yolu da konut ortamındaki hava kalitesini iyileştirmektir. Pencereleri kapalı tutarak ve hava temizleyicileri kullanarak konut ortamının hava kalitesini iyileştirmelisiniz. HEPA filtreli hava temizleyicileri, polen ve diğer alerjenleri hapsederek yaşam standartlarınızı yükseltir. Ayrıca uzmanlar meskendeki nem seviyesinin düşük tutulması gerektiğini vurguluyor.

Düzenli olarak paketleyin

Bahar alerjisinden korunmak için yaşadığınız ortamı sık sık temizlemelisiniz. Toz ve alerjenleri gidermek için haftada en az 2 kez elektrikli süpürge, toz kağıt ve mikrofiber bezler kullanarak evinizi temizlemeniz gerekir. Ayrıca nevresimleri düzenli olarak yıkayarak alerjenlerin etkisini önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Evcil hayvanınız varsa kürkünü düzenli olarak taramayı ihmal etmemelisiniz.

Kişisel hijyeninize dikkat edin

Alerjenlerle teması azaltmak için gün içerisinde ve dışarıdan eve döndüğünüzde ellerinizi yıkamanız gerekmektedir. Ayrıca dışarıdan eve döndüğünüzde kıyafetlerinizi değiştirmeli, duş almalı, saçınızdan ve vücudunuzdan polenleri temizlemelisiniz. Son olarak polen maruziyetini azaltmak için özel maskeler ve gözlükler de kullanabilirsiniz. Uzmanlar, alerjik yapıya sahip bireylerin maske ve gözlük kullanmaları gerektiğini, dışarıdayken de alkol oranı yüksek el temizleme jelini sık sık kullanarak alerjenlerin etkisini azaltmaları gerektiğini söylüyor.

Doğal alerji testlerinden yararlanın

Alerji belirtileri için reçetesiz satılan ve dermatolojik olarak onaylanmış ilaçları kullanmanın yanı sıra doğal ilaçlardan da yararlanabilirsiniz. Tuzlu su ile burun yıkama, kuru ve kaşıntılı gözlerde suni gözyaşı gibi çeşitli uygulamalar alerji belirtilerini önlemeye yardımcı olur. Ek olarak, doğal anti-inflamatuar ve antihistaminik özelliklere sahip bariz besin takviyeleri de alerjileri hafifletecektir. Uzmanlar; Bal, taze meyve ve sebzeler, probiyotikler ve omega-3 yağ asitleri içeren besinlerin alerji semptomları üzerinde olumlu etkileri olduğundan bahsediyor.

doktorunuza başvurun

Alerji belirtilerinin dozu giderek artıyorsa mutlaka doktorunuza danışmalı ve doktorunuzun önerdiği ilaçları sistematik bir şekilde kullanmalısınız. İlaçların bahar mevsimi başlamadan önce başlanması semptomların neden olduğu hasarın azalmasına yardımcı olacaktır. Reçeteli veya reçetesiz satılan antihistaminikler, koktikosteroid burun spreyleri ve dekonjestanlar gibi ilaçlar alerji semptomlarını hafifletir. Doktorunuza danışarak en uygun tedavi tekniğini planlayabilirsiniz.

kartepe-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu